Един от най-големите таланти на родния футбол - 15-годишният нападател на Ботев (Пловдив) Никола Илиев е пред трансфер в Интер. Вундеркиндът е желан от редица водещи клубове, включително Аякс, Ювентус и Манчестър Юнайтед. Обявилият се за негов агент Калоян Иванов вече на няколко места разказа, че го урежда за Интер. 

Въпросният мениджър се появи от нищото и допреди дни почти никой не беше чувал името му. БЛИЦ обаче узна прелюбопитни факти за импресариото, който се оказа, че е свързан с измами в интернет.

Действията му са скандални, тъй като това е грубо погазване на правилата на ФИФА - да урежда трансфер на малолетен футболист, в случая Никола Илиев, и то зад гърба на клуба му Ботев (Пловдив). Това стана ясно от коментара на спортния директор на "жълто-черните" Асен Караславов пред "Спортал": "Учуден съм от твърденията на Калоян Иванов, че всичко с Интер е договорено. Калоян Иванов не искам да го наричам агент на Коко, тъй като преди 16 години не може да имат такива взаимоотношения".

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Самият футболист заедно с Калоян Иванов обявиха наскоро, че още от февруари контактували с Интер, което е грубо погазване на правилата, тъй като го правят зад гърба на Ботев (Пловдив). Агентът дори убеждавал таланта да не подписва договор с "жълто-черните", които при това положение ще получат за него скромната компенсация от около 120 хиляди евро.

Ако обаче в италианската футболна федерацията узнаят, че Интер има контакт с 15-годишен футболист без знанието на клуба му и родителите му, ще стане страшно. Дори може да се стигне до забрана да правят трансфери, обясни пред БЛИЦ отлично осведомен източник.

В Ботев са силно притеснени относно случващото се и най-вече от скандалните действия на Калоян Иванов, който омайвал родни таланти, обяснявайки им как щял да ги уреди да играят във водещи европейски клубове.

Около името на въпросния агент има и друг голям скандал. Калоян Иванов е свързан с измами в интернет. Той е родом от силистренското село Калипетрово, като от справка в Търговския регистър става ясно, че живее на същия адрес, на който има осъден човек - улица "Зелен синур" 27. Там през 2014 година беше установен IP адрес, от който са извършвани измами в интернет. Разследващите стигат до Александър Йорданов, който е осъден заради афера с продажби на интернет страници. И след като на същия адрес - "Зелен синур" 27, посочен от Калоян Иванов за местоживеене, е заловен интернет измамник, е логично и той да е замесен. Съмненията са, че осъденият Александър е негов братовчед или съквартирант. 

"След като живеят заедно е напълно нормално да се счита, че и Калоян Иванов има пръст в интернет измамите. Да, може да не е пряко замесен, но може би е знаел какви ги върши Александър...", коментираха запознати.

Tук възниква въпросът Калоян Иванов футболен агент ли е, интернет измамник ли е, какъв е!? Как така хората му вярват и няма ли в Ботев (Пловдив) най-после да вземат мерки? БЛИЦ предупреждава футболистите у нас да имат едно на ум, когато контактуват с него.

ЕКИП НА БЛИЦ

Големият талант на Ботев (Пловдив) Никола Илиев:  

Информация за акцията през 2014 година: