Най-добрият ни тенисист Григор Димитров винаги е демонстрирал уважение към родителите си и отново бе категоричен, че те и по-конкретно майка му (на снимките по-долу) е човекът, на когото се възхищава най-много.

"Тя притежава както външна, така и вътрешна красота. Много е емоционална - взел съм доста от нейния характер. Когато бях тийнейджър и излизах навън с приятели, тя беше изключително грижовна и опитваше да ме вкара в правия път. До ден днешен си спомням думите ѝ, преди да напусна България:

"Григор, единственото нещо, което искам от теб, е да бъдеш добър човек, отколкото велик шампион".

Тези нейни думи са се загнездили в съзнанието ми и никога няма да ги забравя. От друга страна, баща ми винаги ми е бил модел за подражание, като герой, към когото съм подхождал с голямо уважение и възхищение", сподели Гришо в специално интервю в Инстаграм за House of Neverland, цитиран от "Монитор".

Българинът посочи за любим свой цитат думите: "За да бъдеш незаменим, трябва да бъдеш различен", а петте неща, които го правят щастлив са семейството, приятелите, тенисът, бързите коли и физическите упражнения.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)