Културистът Валдир Сегато, известен с прозвището Бразилския Хълк, почина на 55-годишна възраст, съобщиха световните медии. 

Въпреки че точната причина за кончината му все още не е известна, се смята, че той е страдал от здравословни проблеми, като инжектирал мускулите си със синтол в продължение на години, за да ги накара да растат и да се развиват по-бързо. Това, разбира се, е изключително рискован метод, който в крайна сметка вероятно му струва живота.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Синтолът се използва от някои бодибилдъри, дори осъзнавайки факта, че може трайно да увреди здравето им и да доведе до фатални последици, какъвто е случаят с бразилеца, пише "Труд".

"Наричат ​​ме Хълк и Шварценегер и това много ми харесва. Удвоих размера на бицепса си и искам да стане още по-голям", каза Сегато през 2016 г., цитиран тогава от "Дейли Мейл". 

Същата година лекарите го предупреждават, че ръката му ще трябва да бъде ампутирана, ако продължи да инжектира сместа, която съдържа най-висок процент масло.

Бицепсите му са пораснали до размера на диня благодарение на Syntol. С течение на времето той почти се деформира, беше толкова напомпан, че започнаха да го наричат ​​чудовище. Въпреки това се гордееше с външния си вид. 

Той дори се нарече "Валдир Синтол", след като "окачи" своя снимка в "Инстаграм", където можете да видите колко много се е преобразил. Въпреки че имаше 1,7 милиона последователи в социалните мрежи, местните медии съобщиха, че той живее скромно, почти в бедност, общувайки само с няколко приятели.

Бразилските медии съобщават, че ден преди смъртта си той се оплакал на приятелите си, че има проблеми с дишането.