Разтърсващи подробности научиха съдебните заседатели по делото за убийството на известен футболен съдия от Бундеслигата, чието име за момента се пази в тайна до приключване на делото. Бившият рефер е убит от по-младия си любовник, обявиха разследващите.

56-годишната жертва е ръководил мачове от Бундеслигата през 90-те години на ХХ век. До 2017 г. е женен, но се развежда заради желанието си да има сексуална връзка с мъж.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Трупът на бившия съдия е открит в апартамент в Кемниц през януари тази година. Според разследващите, той е бил удушен от своя любовник Валдемар С. 22-годишният мъж, по произход от Казахстан, сега ще бъде съден за убийство.

„Подсъдимият и неговата жертва са говорили по телефона и са се уговорили за среща на 25 януари 2021 г. Тя е била в апартамента на бившия футболен съдия. По време на сексуалния акт убиецът е душил своята жертва с въжен колан до момента, в който реферът е спрял да показва признаци на живот“, разказа прокурорът Щефан Буцкис.

Преди да се разведе със своята съпруга, бившият арбитър от Бундеслигата не е разкривал пред никого за своята различна сексуална ориентация.

Най-тиражираният германски таблоид "Билд" разпространи снимка на бившия футболен съдия, но на нея лицето му е закрито.