Фен със знаме на ЛГБТ общността (лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър хора) нахлу на терена по време на изпълнението на химните на Германия и Унгария, провокирайки "маджарите".

Неизвестният младеж излетя на терена със знамето с цветовете на дъгата, размахвайки го пред унгарски футболисти. Целта беше да се изпрати съобщение до тях и унгарското правителство, което наскоро прие закон, ограничаващ правото хората относно информация за хомосексуалността и транссексуалността.
Секунди по-късно охраната успя да го хване и да го изведе извън стадиона. 

 Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Подобен инцидент можеше да се очаква, тъй като германските фенове масово дойдоха на мача, носещи знамена в цвят на дъга, за да изразят солидарност с ЛГБТ обществото по света и Европа, а мачът с унгарците беше идеална възможност да се изпрати позиция към тази страна.

Припомняме, че заради нов унгарски закон, забраняващ демонстрирането и насърчаването на хомосексуализма сред подрастващите, кметът на Мюнхен Дитер Райтер имаше намерение да освети стадиона на футболната битка "Алианц Арена" в цветовете на дъгата, което е знамето на ЛГБТ общността.

Последва отказ от УЕФА, макар от Европейската футболна асоциация по-късно да изразиха подкрепата си към общността на лесбийки, гейове, бисексуални и трансджендър хора.