Съпругата на известен бивш турски футболист предложила 10 милиона турски лири (1,3 милиона долара) на наемен килър, за да го убие. Това съобщава „Хюриет дейли нюз“, цитиран от БТА. Планът бил осуетен, след като определеният да извърши поръчката разкрил всичко на някогашната футболна звезда Емре Ашък.

Прокуратурата в окръг Дюздже е изготвила обвинителен акт по случая и ще подведе под отговорност за опит за убийство както съпругата Ямур Ашък, така и любовника й Ерди Сунгур.

Според обвинението Ямур Ашък поискала първо от Сунгур да убие съпруга й, но той отказал. Мъжът признава, че е имал любовна връзка с жената на футболиста, която според него „мислела само как да наследи състоянието на съпруга си“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Именно любовникът е бил този, който свързал Ямур Ашък с наемния убиец - човек, който е лежал в затвора за три убийства. Според обвинителния акт тя осигурила също оръжието и заедно търсели „безопасно място“, където да бъде заровен футболистът.

Емре и Ямур Ашък са женени от 2012 г. Двойката не е разведена досега и има три деца.

Бившият защитник Емре Ашък е играл за трите големи истанбулски футболни клуба – Галатасарай, Фенербахче и Бешикташ, както и за националния отбор на Турция.