ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Американският журналист Грант Уoл почина по време на драматичния четвъртфинал от световното първенство в Катар между Нидерландия и Аржентина. "Уолстрийт Джърнъл" информира за трагедията, съобщавайки, че той е получил сърдечен удар в заключителните минути на мача на стадион "Лусаил". 

Аржентинците успяха да елиминират нидерландците с 4:3 при дузпите, след като в редовното време и продълженията резултатът беше 2:2.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

48-годишният Грант Уол е известно име във футболните среди в родината си, а в Катар се прочу с факта, че бе задържан от местните власти заради фланелка с цветове на дъгата, която носеше по време на двубоя между САЩ и Уелс.

Информациите са, че Уол е колабирал в журналистическата ложа на стадиона, където е получили спешна медицинска помощ, след което е бил изнесен  на носилка. Лекарите не са успели да се преборят за живота му.

"Грант превърна футбола в делото на живота си. Всички сме покрусени, че той и брилянтните му материали вече няма да бъдат сред нас", се казва в изявление на Американската футболна асоциация.

От там хвалят страстта на Грант Уол и "вярата му в силата на играта да развива човешките права".

Американската футболна асоциация поднася съболезнованията на жената на починалия журналист - Селин Гундер и близките му. Тя препубликува изявлението на "US Soccer" в "Туитър" и написа: "Толкова съм благодарна за подкрепата на футболното семейство на съпруга ми Грант Уол и на толкова много приятели, които ми подават ръка. В пълен шок съм."

ВИЖ ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМАТА НА ТУРНИРА

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК