41-годишният боксьор Пламен Ангелов е починал от белодробна емболия, според съдебния лекар, извършил аутопсията на трупа му, пише „Флагман“. Както е известно, преди да почине Ангелов се сбил със своя съсед Мирослав Добрев, с когото имали пререкания на събрание на входа.

В същото време пред „Нова телевизия“ съседи на жертвата разказаха какво се е случило във фаталната неделна вечер в бургаския ж.к. „Меден рудник“. Стана ясно, че на сбиването между Пламен Ангелов и Мирослав Добрев е имало свидетели, които не са се намесили.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Излезли са отвън. Търкаляли се един-два-три пъти. Разменили си удари. Накрая Пламен се качил и след минута и половина паднал на земята или си ударил главата. Казаха, че са му правили сърдечен масаж, но човекът е починал“, разказва съседът Вълчан Райков.

“Потресени сме! Пламен Ангелов тренира 20 години бокс. С никого не се е скарал, не е конфликтен. Добро момче. Беше спортист, свестен, работлив. Скърбя, какво да ви кажа!?”, сподели Мирослав Янакиев – приятел на жертвата.

"Установено е, че това е 41-годишен мъж, живеещ на втория етаж във входа, който около 18.00 ч. присъствал на домово събрание, на което между него и 45-годишния съсед от първия етаж възникнал скандал. Двамата излезли на улицата, където се сборичкали. Техни съседи ги разтървали и 41-годишният мъж се качил в апартамента си, където на отворена входна врата продължил да вика и отправя обиди към съседите си. След около 15 минути съседите чули майката на бургазлията да вика за помощ. При качването си видели мъжа да лежи по лице в коридора на апартамента и главата му да е на прага на входната врата. Тялото е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" при УМБАЛ - Бургас. Извършен е оглед, проведени са множество беседи, разпитани са свидетели и е обходен района за установяване камери за видеонаблюдение. 45-годишният съсед на починалия, с когото същият влязал в пререкание и сбиване на домовото събрание, е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство", се казва в официалното съобщение на ОДМВР-Бургас.