Байерн победи с 2:0 Леверузен в мач от междинния 30-и кръг в Бундеслигата. Баварците стигнаха с лекота до успеха след голове още в началото на двубоя - в седмата минута Ерик Максим Чупо-Мотинг откри, а в 13-ата Йошуа Кимих също наказа "аспирините". 

Хегемонът в германския футбол е все по-близо до деветата поредна шампионска титла, след като по-рано днес вторият РБ Лайпциг загуби с 1:2 от намиращия се на дъното Кьолн. Разликата на върха вече е 10 точки и още в следващия кръг Байерн може да ликува при победа срещу Майнц 05.

Мачът с Леверкузен се игра в деня, в който баварците категорично потвърдиха, че нямат намерение да се присъединяват към новосформираната Суперлига. Германският колос декларира, че е за реформи във формата на Шампионската лига, но не и за създаването на нов турнир. Както вече стана ясно, организацията на Европейската Суперлига е пред разпад само два дни след анонса за създаването й. 

За гостите от Леверкузен срещата на "Алианц Арена" беше последен шанс да останат в битката за местата в Топ 4. "Аспирините" заемат шесто място в класирането, на 7 точки зад четвъртия Волфсбург, но и с мач повече. 

Седемкратният шампион на Германия Шалке 04 официално изпадна от Бундеслигата след 33 поредни години в елита. Това стана факт след загубата с 0:1 като гост на Арминия (гол на Фабиан Клос в 50-ата минута). Така четири кръга преди края "кралскосините" заемат последното място и имат актив само от 13 точки, изоставайки на 13 пункта от  16-ото място, което позволява участие в плейоф за оставане в Бундеслигата.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА