Байерн спечели с 2:1 при визитата си на Кьолн в мач от шестия кръг на германската Бундеслига и записа осма поредна победа във всички турнири. Роберт Левандовски не бе в групата на баварците, като според немските медии е получил почивка от треньора Ханзи Флик преди мача със Залцбург в Шампионската лига идната седмица.

Томас Мюлер реализира дузпа в 13-ата минута, отсъдена за игра с ръка на играч от домакините, а Серж Гнабри (45+1) предреши крайния изход още преди почивката след самостоятелен пробив. През втората част Доминик Дрекслер (82) вкара за „козлите“ и върна интригата, но до края на срещата те не успяха да стигнат до изравняване. Това е 260-а победа на Томас Мюлер с екипа на баварците, изравнявайки рекорда на легендарния вратар Оливер Кан. Иначе Байерн излезе начело във временното класиране с 15 точки и по-добра голова разлика от Борусия (Дортмунд). Кьолн остава без победа на 16-о място с 2 точки.

Дортмунд също записа успех днес, печелейки с 2:0 при гостуването си на новака Арминия (Билефелд) след попадения на Матс Хумелс (53, 71). Така вестфалци също изпревариха РБ Лайпциг, който е с мач по-малко и по-късно гостува на Борусия (Мьонхенгладбах). Арминия е на 14-а позиция с 4 точки.

В други две срещи от кръга този следобед Айнтрахт (Франкфурт) завърши 1:1 с гостуващия Вердер, а Аугсбург срази у дома Майнц 05 с 3:1. Щутгарт и Шалке 04 пък си размениха по един гол и направиха 1:1 в петък вечер.

КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА