Треньорът на Хебър Пазарджик Любослав Пенев остана доволен от представянето на футболистите си в Благоевград при нулевото равенство с Пирин. Той бе откровен и разкри какви са проблемите в клуба, като сподели, че те не са от сега, а от миналото лято и отборът е можел да се разпадне през зимата. Според него бившият и настоящият кмет на Пазарджик "си мерят ластиците" и някой иска да потопи проекта футбол в града.

„Трябваше да спечелим не една, а три точки. Тръгваме си само с точка, има го във футбола. Добър мач. Много сериозни и мобилизирани бяха момчетата. Добър мач за нас от футболна гледна точка. Каквото трябва, правим. Тренираме го. Ще дойде и голът“, започна Пенев.

„Според мен отбор, без значение кой, ако има цели, няма как да играе без напрежение. Нашият отбор играе под едно професионално напрежение. Браво на момчетата. Винаги съм казвал, че сме зависими от нас самите, още откакто започнах да работя с момчетата“, продължи той.

„Не е сега моментът и мястото да говорим за нещата извън терена, това не е от 3-4 месеца, това е от миналото лято. Отборът се бори по най-добрия начин и постигна максимални резултати. Аз съм доволен от тези резултати, защото този отбор можеше да се разпадне още през зимата. Можеха да разтрогнат всички по вина на клуба, защото няма финанси. Тръгнаха си само четирима. Казвам само някои неща. Поел съм ангажимент към момчетата, че до края на сезона никакво мърдане няма. Това го казах, когато започнаха някакви проблемчета. Някой ако иска, може да напусне. Не мога да спра никого. Момчетата постъпиха много мъжки. Никакво навеждане на главите. Ще играем за победа, както във всички мачове. Останаха верни, лоялни, въпреки финансовите проблеми, които са от една година. Всички фенове на Хебър трябва да са добре информирани. Трябва да има единство и да се поддържа този проект, ако се иска. Това е въпрос на желание“, заяви Любо Пенев.

„Бившият кмет, настоящият, в общинския съвет си мерят ластиците. Потопи се проектът волейбол, от смяната на властта много хора имат желанието да потопят и проекта футбол в Пазарджик. Поздравления за всички, които останаха. Оставаме до края верни. Много пъти се казва нещо, но това е истината“, разкри Пенев.

„Не искам да коментирам дали ще оставам в момента. Най-вероятно намеренията и разногласията, липсата на обединение, как виждаш проекта? Аз не го виждам. Нека всички, които казват, че милеят за Хебър, да помагат. Има школа, но без първи отбор какво правим? Къде ще отидат тези дечица?“, завърши емоционалният Любослав Пенев.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!