Димитър Бербатов даде интервю пред агенция БЛИЦ след завръщането си в България. Заедно с него от Лондон се прибра и мениджърът му Емил Данчев.

- Митко,  какво става с трансфера ти в Манчестър Юнайтед?

- Ами не знам... В момента не искам да изпадам в подробности и да коментирам. Доста се шуми по тази тема в Англия и честно казано, това ми идва малко в повече...

- Появиха се  различни версии. Едната гласи, че всичко между  двата клуба е договорено, ти също си уточнил личните си  условия. Но начинът на разплащане забавя обявяването на сделката.

- Вижте, повече новини за мен ще има другата седмица. Нека изчакаме още малко. После ще говоря подробно, обещавам ви.

- Появиха се информации в английските медии, че ще преминеш медицински прегледи в Манчестър Юнайтед, но ти беше в групата на Тотнъм за мача в Мидълзбро?

- Ами аз не искам да засягам вашите колеги в Англия, но  понякога и те се чудят какво да пишат. И пускат разни материали, в които истината е твърде далеч. Разбирам ги  напълно. Искат да са първи, да хванат новината, както се казва на вашия журналистически език.

- Защо не започна като титуляр мача с Мидълзбро?

- Така  прецени мениджърът Хуанде Рамос... Час и половина преди началото на двубоя той обяви стартовия състав. Каза ми, че ще ме пусне в игра евентуално през второто полувреме.

- Това не е ли знак, че Тотнъм е на път да те продаде?

- Хайде да не изпадаме в подробности, моля ви!...

- Появиха се информации, че след като вече се играл за Тотнъм този сезон, нямаш право да преминеш в Манчестър Юнайтед или в друг английски  клуб до 31 декември?

- Със сигурност това не отговаря на истината. Има десетки примери, в които даден футболист започва сезона с настоящия си тим, но после преминава в друг отбор. В Англия това е практика, а знаете,  че трансферният прозорец е отворен до 31 август.  

- Защо избягваш темата около твоя трансфер?

- Защото вече ви казах, че ще говоря при окончателно развитие на нещата. До края на трансферния прозорец има още време, а моят случай може да се разреши и по-рано.

- Сър Алекс заяви вчера, че следващата седмица очаква ново попълнение?

- Ами ще чакаме да видим кой е този футболист! (смее се.)

- Погледнато отстрани остава впечатлението,  че повече не ти се играе  за Тотнъм?

- Защо сте останали с такова впечатление? Но стига вече, нека да сменим темата.

- Последно! Дали при следващото ти завръщане в България вече няма да си футболист на Манчестър Юнайтед?

- (смее се). Може ли вместо аз на този въпрос да отговорите вие!?

- Да поговорим за националния отбор?

-  Съгласен  съм! Идвам за контролата  с Босна и Херцеговина. Надявам се  да играем добре и  да спечелим, въпреки че мачът ще е на чужд терен. Това е генералната ни репетиция преди началото на световните квалификации. Няма да ни е лесно в компанията на световния шампион Италия и на коравия състав на Ейре, но нямаме друг избор освен да търсим във всеки един мач победата. Аз чакам с особено вълнение тези квалификации, защото това ще е последният ми шанс да участвам на световни финали. За съжаление все не успявахме да  се класираме. Дано този път отидем на мондиала.

- Нищо не спомена за другите ни съперници в групата?

- Разбира се, че не подценявам останалите отбори. Черна гора например е непредсказуем съперник. Тимът на Грузия пък винаги е бил сериозно препятствие за така наречените фаворити в квалификационната група. Не бива да си мислим, че срещу тях ще ни бъде лесно.

- Мнението  ти  за случилото се с ЦСКА?

- Много  неприятно, но за съжаление вече нищо не може  да се върне. Аз обаче вярвам в Димитър Пенев. Той ще изгради отново млад и боеспособен отбор. Онзи ден ЦСКА е загубил с 1:3  в Сливен. Доколкото разбрах, "червените" са  недоволни от съдийството. Стискам им палци в следващите мачове!
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ