- Г-н Савов, каква е причината за раздялата ви с Нова телевизия?
- С новите шефове взехме заедно това решение. Причините са много, но най-вече новата концепция, според която се набляга на друг тип предавания. При тях “Спортен свят” не е на дневен ред, нито за Нова телевизия, нито за Диема. Преценихме, че щом не искат да го има, а аз искам, мястото ми не е там.

- Споменахте, че предаването няма да върви по Диема, каквито бяха предварителните планове. Това краят на “Спортен свят” ли е?
- Живот и здраве предаването ще го има. Вариантът с Диема отпадна. Това означава, че прекратяваме взаимоотношенията си със собствениците на телевизиите.

- Бъдещите ви проекти свързани ли са със “Спортен свят” и може ли да ви гледаме по друга телевизия?
- Искам да го има. Мисля, че има място за него. На този етап проучваме възможностите. Ако трябва ще сменим името, но авторът, лицето и идеята ще останат.

- С какви чувства напускате Нова телевизия?
- Смесени. Повечето все пак са положителни – емоцията, усещането да се чувстваш част от едно семейство. Това ще ми липсва най-много.

- Как реагира на новината екипът ви и ще останат ли те в телевизията?
- Все още не знам. Не съм се виждал и чувал с тях. След срещата с новите собственици, на която се разбра, че предаването окончателно отпада, си тръгнах. Тепърва ще решаваме какво ще се случва. Ще разбера техните позиции и кои от тях искат да останат и кои – не.

- Кой е най-хубавият ви момент за тези почти 15 години?
- Може би първите няколко предавания. Тези дни и часове, в които трябваше да решим кое как да се случва. След това идва апогеят на предаването – времето, в което станахме национална телевизия./БЛИЦ