Двукратният световен шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки заяви в интервю за вестник "24 часа", че е готов да приеме всяка една присъда, която съдът наложи, но отново подчерта, че не желае да влиза в затвора, тъй като по този начин няма как да помага за лечението на Мануела Горсова. Партньорът на Албена Денкова отказа да даде своя коментар за възможността той отново да се състезава за България, обяснявайки, че в момента не е време да мисли за подобни неща. 

- Г-н Стависки, изненада ли ви промяната на условната присъда в ефективна?
- Неведнъж съм споменавал, че ще понеса всяка присъда. Естествено, никой човек не иска да влиза в затвора и смятам, че това е нормално. Пари не могат да върнат живота на Петър, но могат да помогнат за лечението на Мануела. Затова и в съда помолих съдиите да ми дадат възможност да работя, за да изкарам парите за обезщетенията и да мога да помагам на Мануела.

- Смятате ли, че е справедливо завишаването на гражданските искове към вас?
- Намирам сумите за огромни. Аз вече изплатих 80 000 лв. на Мануела, направих и 20 000 лв. дарение за нея, като не исках да се споменава никъде за това. Досега съм изплатил и 110 000 лв. на родителите на Петър. Но пак казвам - човешкият живот няма цена, не може да се измери в пари. Не съм бизнесмен, нямам имоти или други средства. Аз съм спортист и разчитам единствено на своите професионални умения. Благодарен съм, че ме приеха в Москва, че имам работата, която умея да върша.

- Готов ли сте за ефективно изтърпяване на наказанието?
- Пак казвам, мога да понеса всяка присъда, която ще наложи ВКС, стига тя да е окончателната.

- Как приехте демонстративния коментар на бургаския прокурор Светлозар Костов веднага след решението на Апелативния съд?
- Намирам поведението на прокурора Костов за подигравка със спорта и за фарс, недопустим за представител на властта.

- Бихте ли се състезавали отново за България?
- Смятам, че в момента не е време да се мисли по този въпрос. Просто не е уместно да говорим за това сега./БЛИЦ