-Г-н Спасов след равенството 1:1 в първия мач, ще пазите ли резултата на реванша?

 

 

-В никакъв случай това не искам да го правим, защото със сигурност ще си навлечем само неприятности. Черно море играе по един и същи начин от доста време. Обичам да атакуваме повече, а не да чакаме на съперника да ни напада и после ние да търсим начин как да излезем от нашата половина. Резултатът от първия мач ни задължава да преминем в следващия кръг, с наличните футболисти, с които разполагам това е напълно възможно.

 

-Домакинов направи груба грешка в първия мач в Израел. Ще има ли промени в защитата за утрешния мач?

 

-Няма как сега да споделя състава за двубоя. На всеки се случва да сгреши, всичките ми бранители са равностойни, така че когото и да избера, ще се справи със задачите си.

 

-Обяснихте ли на играчите, че резултатът 1:1 не е толкова прекрасен, опасявате ли се да не се отпуснат?

 

-Точно това им говоря постоянно. Този резултат нищо не означава, нищо още не сме спечелили. Мачът утре започва отначало, в него също трябва да играем добре и да победим.

 

-Преди няколко дни треньорът на гостите Лотар Матеус каза, че играчите му не могат да си подадат два пъти топката. Това уловка ли е?

 

-Нали ги видях в първия мач. Макаби (Нетаня) са изключително добър отбор, имат четирима африканци, добри състезатели, играят добре. Имаха превес в първия двубой, натиснаха ни в началото, добре, че след това се пооправихме и успяхме да изравним.

 

-Притеснявате ли се от нещо преди утрешния мач – от съперника, от треньора Матеус?

 

-Аз никога не се притеснявам от противника, а само от моя отбор. Искам момчетата да играят на върха на възможностите си и да отстраним израелците. Всички в нашия отбор са здрави, единствено до последно не знам дали ще мога да разчитам на Милен Петков.

 

-Наистина ли от Макаби (Нетаня) не са ви изпратили запис от първия мач, както сте се разбрали?

 

-Това е вярно. Според разпоредбите на УЕФА в срок от три дни след двубоя израелците трябваше да ни пратят записа, но това така и не стана. Обадиха ни се с големи извинения, че записът ще пристигне в понеделник, но...И вчера, като пристигнаха не ни го дадоха, така че ще разчитаме на записките от първия мач.

 

-Има ли напрежение заради постоянните скандирания на феновете срещу вас? Защо го правят, когато Черно море показва добри резултати?

 

-Сигурен съм, че вече всичко е изгладено и няма да се стига до подобни неща, както в мачовете със Сант Хулия от първия кръг (б.а. – тогава фенове поискаха оставката на Никола Спасов). Това е една малка групичка момчета, които дори не са гледали повечето мачове на отбора. Важното е да има резултати, а смятам, че наистина такива са налице.

СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ