-Никола, честит трансфер в Удинезе. Как се чувстваш, доволен ли си?

-Разбира се, че съм доволен, все пак отивам да играя в серия “А”. Място, за което си мечтаех още от 9-годишна възраст, когато започнах да играя футбол.

-Кога заминаваш за Италия?

-В момента тъкмо слизам от едно такси на летище “София”, за да си хвана самолета. Още днес пътувам,  тъй като утре ще мина и медицински прегледи, за да бъде всичко както подобава.

-Откога е интересът на Удинезе към теб?

-Знам, че италиански отбор ме следи отдавна, още през пролетта. Но не знаех кой клуб е. Мениджърът ми ми каза, че следят защитник от ЦСКА, ставаше въпрос за мен и Тунчев. След това чак разбрах, че е ставало дума за емисари на Удинезе.

-Защо в Италия? Казвал си много пъти, че германската Бундеслига е твоето предпочитано място?

-Така е. В един немски сайт съм номер едно на моя пост до 21 години. Затова интересът на отборите от Бундеслигата е толкова голям. Но на италианското калчо не с е отказва. Всяко малко момче си мечтае един ден да играе в Милан, Интер и т.н.

-Доволен ли си от годината, която изкара в ЦСКА?

-От миналата година да, но от тази...Когато дойдох всичко бе прекрасно. Бях титуляр, станахме шампиони, всичко беше супер. Имаше забавяния на пари, но това го има навсякъде, не е толкова голям проблем. С отнемането на лиценза обаче всичко се обърна с главата надолу.

-С какви впечатления оставаш от феновете на “червените”?

-Разбрах, че тези хора ме обичат. Когато се разхождах по улиците, идваха фенове и ми казваха: “Браво, ти си младо момче, ще успееш, играеш страхотно и т.н”. Завинаги ще останат в сърцето ми – те и ЦСКА.

-Само това, че ЦСКА няма да играе в шампионската лига, ли те накара да си тръгнеш?

-Не е само това, въпреки че да участваш в най-комерсиалния турнир е мечта за всеки футболист. Сега с Удинезе ще мога да играя в турнира за купата на УЕФА. Много неща в ЦСКА не бяха такива, каквито ги заварих миналото лято.

-Доволен ли си от личните си условия в новия си клуб?

-Да, те са много по-добри. Не искам да казвам колко съм получавал на “Армията”, но бях сред най-ниско платените чужденци.

-Какво ще кажеш за Стойчо Младенов и Димитър Пенев?

-Стойчо е моят футболен баща, казвал съм го много пъти. Благодаря му много. С г-н Пенев не съм работил много, но разбрах, че работи добре с младите и атмосферата в съблекалнята е много добра.

-Няколко думи и за ръководството?

-Искрено съм благодарен на Емил Костадинов. Той ме спаси от операция на коляното, задължен съм му. За Томов няма какво да кажа. Достатъчно пострада клубът, така че няма какво и аз да коментирам.

-Ще вземеш ли и приятелката ти Йелена с теб в Италия?

-Разбира се, само да си изкара виза и идва с мен.

СТЕФАН РАЛЧЕВ