Халфът на Амкар (Перм) даде интервю пред руския вестник “Спорт-Експрес”, в което обяви, че не играе в националния отбор заради българските журналисти.

“Не играя в националния отбор, тъй като имам проблем с българските журналисти, които решават твърде много неща в местния футбол, твърди Пеев. – Докато говоря това, което мисля, ще ми бъде трудно да попадна в националния отбор. Резултатите на тима са под средното ниво, а качеството на отборите, в които играят някои национали би трябвало да гарантира участие на европейско или световно първенство.”
 
“Не всичко в българския футбол се решава по пътя на спорта. Димитър Димитров първи ме повика в националния отбор, когато бях на 19 години. След това, когато бе консултант на Христо Стоичков също получих покана след дълга пауза. След това не са ме канили”, допълва халфът на Амкар.
 
Пеев признава, че по време на европейското първенство в Австрия и Швейцария е стискал палци за националния отбор на Русия, като дори на Скайп-а си е бил написал “Напред Русия”. Той разкрива, че е свикнал със живота в бившия Съветски съюз и не мисли за трансфер в Западна Европа. Българинът се надява предстоящото участие на Амкар в турнира за Лига Европа де не е ограничено само в рамките на два мача.
 
Заедно с Пеев пред “Спорт-Експрес” интервю даде и българският нападател на тима от Перм Мартин Кушев. Бившият таран на Славия и Левски твърди, че все още не мисли за отказване и би приел ролята на играещ помощник-треньор на Амкар, ако успее да уреди документите за това с Руския футболен съюз.
 
“Ръководството на Амкар не е против. Въпросът е, дали в Русия мога да оформя документите за това. Ако не стане, ще бъде просто футболист. Все пак бих искал да натрупам треньорска практика. Имам Лиценз “А”, а през 2010 г. в България започва курс за категория “Про”, за да мога да се явя, трябва да имам поне година стаж като помощник-треньор в елитна дивизия, на което и да е първенство. Следващите такива курсове ще са чак след 2-3 години”, твърди Кушев./БЛИЦ