- Здравейте, г-н Константинов, как сте?
- Разочаровани малко.

- От какво - от себе си или от съдийството?
- И от двете. Съдийството със сигурност оказа влияние, защото през втория гейм с 4 точки подред върна Русия в мача. Тези точки бяха спечелени не без помощта на арбитрите. Другият момент беше третият гейм, когато те водеха 4-5 точки, ние успяхме да изравним и може би от наши 1-2 грешки подред им поногнахме да се съвземат. Това може би бяха двата ключови момента в днешния мач.

-  И все пак - защо не можахме да сломим съпротивата на руснаците. Едва ли само тези два фактора, които казахте, са причина за това?
- За мен това е причината - съдийството и нашите грешки.

- А силата на руснаците?

- Безспорно Русия е един голям отбор и притежава елементи, с които всеки един противник трябва да се съобразява. Мисля, че ако говорим за елементи, може би не можахме да ги затрудним достатъчно със сервис, да ги разсеем и това да ни помогне да играем повече блок-защита. Това бяха може би двата елемента, с които руснаците като че ли ни надиграха. Извън тях казвам пак, че Русия беше притеснена, ние започнахме по-добре и имахме един много хубав ритъм на игра. До втория гейм, до тези 4 точки подред, които се получиха и които като че ли убиха нашето темпо и дадоха възможност на руснаците да възкръснат . Защото, ако мачът вървеше по този сценарий и успеехме да спечелим втория гейм, мисля, че щяхме да имаме страхотен психологически авантаж.

- Сега какво - предстои ви завръщане в България?

- Да, неясно кога още. Не сме го обмисляли, не сме го и планирали.

- Много неясни неща има, но сега, когато вече нямате мачове, започнахте ли да разсъждавате върху случилото се с вас. И знаете ли, че вчера антидопинговата комисия излезе със специално становище по случая Пламен Константинов. Намекна се за заговор срещу вас.
 

- Мисля, че поради прибързани коментари се правят много грешки, могат да бъдат засегнати хора, които не заслужават. Така че, ще говоря по-подробно в София.

- Няма да избягате от този разговор, така ли да ви разбираме?


- Не, не, няма да избягам! И, ако имам какво да кажа, даже ще се опитам да бъда колегиален към всички журналисти, няма да говоря отделно, ако трябва ще дам  пресконференция.

- Ще се оттеглите ли от националния отбор и  гледате ли към върха на Федерацията по волейбол?
 

- В момента наистина не съм готов да вземам такива решения, защото единствената ми мисъл беше мачът тук, ако мога да помогна на отбора да направи нещо по-добро на Олимпиадата. Настройката ми беше изцяло насочена към тима.

- Днес по-добре ли се чувствахте от предишния мач с Венецуела?
 

- Да, при всички положения бях по-свеж. Но преживения кошмар със сигурност ми се отрази негативно.

- Интересува ли ви кой ще е олимпийският шампион по волейбол, имате ли фаворит сред тези, които остават?


- Да ви кажа честно, не. Нямам фаворит. Мисля, че са много изравнени отборите.