Барселона се измъчи и спечели трудно с 1:0 при визитата си на предпоследния Алавес в мача им от 22-и кръг на испанската Ла Лига. Френки де Йонг (87) вкара единствения гол и доближи каталунците само на точка от четвъртата позиция, заемана от шампиона Атлетико (Мадрид). 

След спокойно начало първата възможност дойде в 14-а минута, когато Люк де Йонг нанесе рязък удар от ръба на наказателното поле, но топката премина покрай дясната греда. 

В средата на първата част Абдесамад Езалзули центрира добре в наказателното поле на домакините, но защитниците се справиха и изчистиха топката, а малко след това Феран Торес шутира неточно. В последните секунди на първата част пред Пере Понс се откри възможност да стреля от идеална позиция, но той насочи топката право в Марк-Андре тер Щеген, за когото нямаше проблеми да спаси.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Гостите натиснаха през второто полувреме и след час игра Жерард Пике изпусна най-добрата възможност в двубоя до този момент. Испанецът засече центриране на Педри от фаул и стреля моментално, но ударът му бе отразен от вратаря Фернандо Пачеко. Десетина минути по-късно Томас Пина се свлече на тревата след съприкосновение в наказателното поле, но съдията не уважи претенциите на домакините. Последва страхотен шанс за Хоселу, но след удара му с глава топката премина встрани от вратата на Тер Стеген.

В 87-ата минута Френки де Йонг изведе гостите напред в резултата след асистенция на Феран Торес, а попадението бе разгледано от системата ВАР и в крайна сметка зачетено. В добавеното време треньорът на домакините Хосе Мендилибар бе изгонен от скамейката с червен картон заради претенции.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА