Реал (Мадрид) победи големия си враг Барселона с 2:1 в дербито от 10-ия кръг на Ла Лига. Зрелищният двубой се игра пред почти 90 хиляди зрители на стадион "Камп Ноу".

Първото по-опасно положение в мача беше в полза на Реал и дойде след пробив на Винисиус Жуниор в 20-ата минута, при който гостите поискаха дузпа, но такава не беше отсъдена. Отново бразилецът се озова на добра позиция минути по-късно, залъга вратаря на два пъти, но последва закъснял сигнал за засада и атаката му беше спряна. Барса отвърна с фрапантен пропуск на Сержиньо Дест, който от чиста позиция стреля над вратата в 25-ата минута.

Реал (Мадрид) поведе в 32-ата минута гол на централния защитник Давид Алаба, който започна и завърши контраатака с удар в обратния ъгъл (1:0). Австриецът стана едва петият футболист за "белите", който се разписва в дебюта си в Ел Класико след бразилеца Роналдо, Ван Нистелрой, Варан, Хесе Родригес.

Жерар Пике можеше да изравни в 35-ата минута, но ударът му с глава премина на сантиметри встрани.

Пет минути преди края на първата част вратарят на Барселона Тер Стеген спаси опасен удар под напречната греда, но секунди по-късно се оказа, че Каземиро е играл с ръка и реферът отсъди фаул в полза на домакините. Барселона беше близо до равенството в 44-ата минута, когато Ансу Фати стреля от няколко метра, но Алаба блокира пътя на топката към вратата.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

На почивката в състава на Барселона се появи Филипе Коутиньо и каталунците видимо заиграха по-добре, а Ансу Фати и Депай се озоваха в добри позиции, но не се възползваха. Барса тръгна да изравнява резултата и Реал се възползва от това с няколко добри атаки.

Менди опита да застраши вратата на Барселона в 55-ата минута, но изстрелът му попадна право в ръцете на Тер Стеген. След час игра Сержиньо Дест сбърка пред наказателното поле, но поправи грешката си пред погледа на налитащия Винисиус.

Карим Бензема също тества вратаря на Барса в 63-ата минута, но германецът внимаваше. Десет минути по-късно Федерико Валверде стреля опасно, но не уцели вратата.

Минута по-късно на терена се появи Серхио Агуеро, който пропусна чудесна възможност да изравни в 84-ата минута, но стреля над врата с глава.

В продължението на мача играчите на Барса поискаха дузпа за падане на Пике в наказателното поле, а Реал се възползва и удвои резултата при контраатака. Удар на Асенсио беше отразен от Тер Стеген, но Лукас Васкес беше добре пласиран и насочи топката в мрежата за 2:0.

Барса върна един гол в края, дело на дебютанта в дербито Серхио Агуеро, който се разписа отблизо за крайното 2:1.

Победата е четвърта поредна за Реал в Ел Класико, с което общият баланс между двата тима е 76 победи за "белите" срещу 72 за каталунците. Реал вече е лидер в класирането с 20 точки, докато Барселона е на осмо място с 15.

БАРСЕЛОНА - РЕАЛ (МАДРИД) 1:2
0:1 Давид Алаба (32'), 0:2 Лукас Васкес (90+4'), 1:2 Серхио Агуеро (90+6')



Барселона БАРСЕЛОНА: Тер Стеген - Оскар Мингеса (46'  Филипе Коутиньо), Жерар Пике , Ерик Гарсия, Жорди Алба - Френки де Йонг (78'  Сержи Роберто), Серхио Бускетс, Гави (85'  Люк де Йонг)- Сержиньо Дест, Мемфис Депай, Ансу Фати (73'  Серхио Агуеро )

Реал Мадрид РЕАЛ (МAДРИД): Тибо Куртоа - Лукас Васкес , Едер Милитао, Давид Алаба , Ферлан Менди  - Лука Модрич, Каземиро, Тони Кроос - Родриго (72  Федерико Валверде  (90+2' Даниел Карвахал)), Карим Бензема,  Винисиус  (85'  Марко Асенсио)

Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Съдия: Хосе Санчес Мартинес
Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА