Атлетик (Билбао) победи Леванте с 2:1 като гост след продължения (1:1 в редовното време и в предишната среща) във втори полуфинал от турнира за Купата на Краля и ще спори за трофея с Барселона.

Баските имат уникалния шанс да спечелят не един, а два трофея в Купата на краля в рамките на две седмици, тъй като на 3 април в Севиля ще играе отложеният им финал от миналата година с Реал Сосиедад, а на 17 април, отново там - тазгодишният срещу Барселона. Снощи каталунците стигнаха до финала след продължения, побеждавайки драматично Севиля с 3:0 (2:0 в редовното време).

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Леванте поведе в 17-ата минута с гол на Марти Рожер, който преодоля вратаря на съперника с удар в средата. Десет по-късно Атлетик получи дузпа, а Раул Гарсия я превърна в гол две минути по-късно (30'), тъй като ситуацията беше преразгледана с ВАР и изпълнението се забави.

Технологията не успя да помогне на Леванте да получи дузпа в края на първата част, тъй като след справка със запис от ситуацията реферът Карлос Дел Серо даде знак, че няма нарушение.

Мало след това Атлетик пропиля две добри възможности в 66-ата и 76-ата минута, но Иняки Уилямс и Алехандро Беренгер не успяха да вкарат. Минути по-късно баските поискаха дузпа, но ВАР и реферът отново бяха категорични - нарушение на правилата няма.

Стигна се до продължения, в които двата тима играха предпазливо и рядко стигаха до реални голови възможности. В 112-ата минута Беренгер матира отбраната и вратаря на Леванте с далечен удар извън наказателното поле, при който имаше рикошет и топката влетя във вратата за крайното 2:1, след като се отклони от гредата.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И СТАТИСТИКА ОТ КУПАТА НА КРАЛЯ