Наполи официално освободи треньора Карло Анчелоти, въпреки че спечели категорично с 4:0 у дома срещу Генк и се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига. Така тимът сложи край на лошата серия от девет мача без успех във всички турнир – 7 равенства и 2 загуби.

От клуба изразяват благодарности на Анчелоти за работата и се надяват, че двете страни ще запазят своето приятелство и взаимно уважение.

Самият треньор говори на пресконференцията след мача с Генк, като обяви, че не е подавал и няма намерение да подава оставка, а иска да продължи да работи като разчита, че играчите ще подобряват представянето си.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В последно време усилено се говореше за раздяла на Наполи с Анчелоти, след като отношенията му със собственика на клуба Аурелио де Лаурентис не бяха добри, а някои футболисти искаха да напуснат.

Наполи е на седмо място в италианската Серия „А“ с 21 точки и на 8 зад четвъртата позиция, осигуряваща участие в Шампионска лига.  Тимът от Неапол приема Парма в събота 19:00 часа българско време и не е ясно кой ще замени Анчелоти.

Според "Скай Спорт Италия" още в сряда за наследник на прочутия специалист да бъде обявен Дженаро Гатузо. Масимилиано Алегри и бившият наставник на Наполи Едоардо Рея също са спрягани за поста.