ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Груповата фаза на Мондиал 2022 в Катар приключва днес с последните четири мача от нея, след които ще се изяснят всички осминафинални двойки. Фаворитите Бразилия и Португалия вече си подпечатаха билета за елиминационната фаза, като само чудо би ги изместило от първите позиции в групите им. 

Кристиано Роналдо и компания се изправят от 17:00 часа срещу Южна Корея. Преди двубоя португалците имат пълен актив от 6 точки след двете победи до момента в Катар - 3:2 над Гана и 2:0 срещу Уругвай. Южна Корея е само с 1 точка, с колкото са и уругвайците. Вторият Гана има 3 в актива си. 

Специална Бонус игра от efbet за Световното първенство 
  
Португалците, водени от селекционера Фернандо Сантош, се нуждаят само от точка, за да си гарантират първото място, докато корейците ги устройва единствено победата и подходящ резултат в двубоя между Гана и Уругвай, за да продължат напред. 

Африканците също мечтаят за 1/8-финал в Катар и са близо да го постигнат. Въпреки че равенство може да ги класира, ганайците ще се стремят да спечелят, за да отмъстят за отпадането от Световното през 2010 г. Тогава в продълженията Луис Суарес спря топката на голлинията с ръка. Той бе изгонен, но Асамоа Гиан пропусна отсъдената дузпа, а Уругвай спечели при дузпите и се класира на полуфиналите.

В мачовете от група "G" Камерун - Бразилия и Сърбия - Швейцария също ще е много напечено. Западните ни съседи направи обрат срещу Камерун преди дни, повеждайки с 3:1, след като губеха с 0:1, но в крайна сметка срещата завърши 3:3. Така Сърбия остана само с 1 точка в актива, след като на старта падна с 0:2 от Бразилия, и днес се нуждае от задължителна победа над Швейцария. На тях пък би им стигнало и равенство, ако Камерун не победи Бразилия с два гола разлика. Футболистите на "селесао" едва ли биха допуснали подценяване и очакванията са да спечелят и третия си двубой от групата, завършвайки с пълен актив от 9 точки. Ако Бразилия спечели групата си, на 1/8-финала ще играе срещу втория от група "H". Победителят в "H" пък се среща с втория от "G".

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

КРИТЕРИИ ЗА КЛАСИРАНЕ ПРИ ОТБОРИ С РАВЕН БРОЙ ТОЧКИ НА МОНДИАЛ 2022
1. Спечелени точки в директните мачове между замесените отбори
2. Голова разлика
3. Вкарани голове
4. Резултат от мача между двата отбора
5. Феър плей – отборът с по-малко акумулирани наказателни точки продължава напред: жълт картон – 1 наказателна точка, червен картон заради два жълти – 3 наказателни точки, директен червен картон – 4 наказателни точки, директен червен на картон, имащ вече жълт картон – 5 наказателни точки.
6. Теглене на жребий

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!


Група "G"

Cameroon КАМЕРУН - БРАЗИЛИЯBrazil

Днес от 21:00 часа по Нова и Диема Спорт 3
Лусаил,
"Лусаил Айконик Стейдиъм"
Съдия: Исмаил Елфат (САЩ)
 

SerbiaСЪРБИЯ - ШВЕЙЦАРИЯSwitzerland

Днес от 21:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Доха,
"Стейдиъм 974"
Съдия: Фернандо Рапалини (Аржентина)

Група "H"

GhanaГАНА - УРУГВАЙUruguay

Днес от 17:00 часа по Диема и Диема Спорт 3
Ул Уакра,
"Ал Джануб Стейдиъм"
Съдия: Даниел Зиберт (Германия)

 


Korea Republic ЮЖНА КОРЕЯ - ПОРТУГАЛИЯPortugal

Днес от 17:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Aл Раян, "Едюкейшън Сити Стейдиъм"
Съдия: Факундо Тейо (Аржентина)
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК