Левски пак е в европейската  история. С важно  уточнение - на  негативните му страници. След резилите с втородивизионния швейцарски Люцерн, скромния белгийския Аалст, "червената" Олимпия (на два пъти),  перачите от Тампере и разбира се най-глупавотото отпадане в аналите на целия световен футбол - от Антверпен, в огромната  графа се нареди и БАТЕ Борисов. "Синият" крах  бе предварително начертан от  страхливия Велислав Вуцов, който дни преди мача развя мощно бялото знаме, свали гарда и индиректно обяви: "Ела, БАТЕ, изяж ме!". И БАТЕ-то го изяде. Лошото е, че изяде и Левски и че причини мъка на стотици хилядите по трибуните и  пред телевизионния екран. Ама народът  е казал: "Не е луд  този, който яде баницата, а този, който му я дава!". А народът е прав. Винаги е прав! Още по-лошото е, че Тодор Батков не се вслуша в гласа народен, в гласа Божий. Фенът си искаше Мъри Стоилов и предчувствайки какви ще ги надроби Вили Вуцов, скочи срещу назначението му през месец май. Сега Батков ще сърба развалената попара на Велислав. Вуцов успя за една седмица да преобърне всичко в Левски с краката нагоре. Лиши тима от участие в Шампионската лига, въпреки огромния подарък на съдбата, пращайки му най-анемичния противник при жребия. Дни преди това пък се препъна на старта на първенството при визитата в Сандански. Извърши куп тактически щуротии, най-огромната от  която е преквалифицирането на Георги Иванов-Гонзо в дефанзивен халф. С лека ръка почерни европейската легитимация на тима от 2006 година, когато под ръководството на Станимир Стоилов тимът стигна четвъртфинал в турнира на УЕФА и стана първият наш тим, попаднал заслужено в групите на Шампионската лига. Видя се и друго - Вили няма грам авторитет пред футболистите, след като Гонзо не чу истеричните му викове от пистата не той, а друг да изпълни дузпата. Според някои специалисти една от причините за "синия" провал се крие в малшанса. Да, Левски изпусна два удара от бялата точка в първите си два официални мача за сезона. Ала само глупакът не вижда по-далеч от носа си и вечно търси причината за неуспеха някъде другаде, но не и в себе си. Причината е единствено в треньора,  който явно е поредното доказателство, че специално във футбола и в спорта синовете трудно могат  да надминат бащите си. Велислав не само, че няма да надскочи стария Вуцов, но и няма да го застигне. Мачът  с  БАТЕ Борисов ще се помни най-вече с това, че най-слабият български наставник в цялата  история на европейските  клубни турнири не успя да  победи най-слабия български съперник в надпреварата  за Шампионската  лига. Беларусите показаха тактическа зрялост, но без да омаловажаваме победата  им, не може да не отбележим, че беларуският трактор е на светлинни години пред футболните мерцедеси.  
Апропо - няколко думи за Александър Томов. Разбрахте ли сега колко далновиден играч, политик и комбинатор е той. Човекът, нанесъл най-големия удар на Левски и на основния си опонент Тодор Батков. Защото, ако не бе гафът на ЦСКА с лиценза, "сините" нямаше да се провалят снощи срещу БАТЕ Борисов, Вили Вуцов все още щеше да е начело на отбора, а Батков щеше да глади доволно мустака си. Томов хитро бутна Левски по административния начин в квалификациите на Шампионската лига, жертва своя любим ЦСКА, за да унищожи вечния съперник. Ход, на който и най-големите агенти на ЦРУ, МОСАД, КГБ взети заедно биха завидели. Ход, с който бившият вицепремиер отклони вниманието на  настръхналия срещу него  сектор "Г". От снощи "червеният" запалянко не се занимава  (поне временно) със Сашо Апашо, а постоянно си  задава въпроса: "Абе,  къде е БАТЕ?", и си отговаря: "БАТЕ бутна отбора на БАТКОВ!"
Разбира се, в написаното за Томов има солидна доза ирония. Бъдете сигурни обаче, че човек като него, способен да хване и най-мъничката спасителна сламка, един ден ще се изтъкне като съавтор в европейския крах на Левски.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ