Фъргюсън може и да е бил доволен от спечелената точка в първия момент, но в изказванията си след мача разочарованието му си личеше. Той бе разбрал, че пропусна да стане човекът, който прекрати невероятния рекорд на Челси без загуба у дома от 2004 година и още дълго го измъчва фактът, че неговият отбор се провали.

Юнайтед водеше и доминираше, също както в мача с Ливърпул, преди да се затвори в черупката си и да позволи на Челси да се вдигне и да заслужи точката, която лесно можеше да се превърне в три.

Челси спечели повече от мача, защото запази и увеличи рекорда си от 85 мача без загуба у дома, който започва от 2004 г. Фъргюсън зададе точния въпрос – защо Юнайтед се предаде след гола на Парк, загуби темпо и енергия. Това е нетипично за отбора. И нещо трябва да се направи.

Това ще стане когато Кристияно Роналдо се възстанови напълно и Димитър Бербатов разбере, че едно ранно докосване, последвано от разочароващо представяне не е начинът, по който се играе на “Олд Трафорд”. Фъргюсън избра да действа като остави Роналдо на пейката и използва енергията на Парк и Оуън Харгрийвс, съчетани с ефикасността на Уейн Рууни и апатичния талант на Бербатов, които се оказаха достатъчни да държат Челси в полето им.

Но също, както с Ливърпул ефектът бързо се изчерпа и Челси доминираше през повечето време. Самият мач започна по невероятен начин, но после двата отбора показаха, че дербито ще е обикновена среща, по пътя към титлата.

Челси има неразрушимото умение да се спасява на "Стамфорд Бридж" и не бе изненада, че Саломон Калу изравни накрая. Но като реклама на Висшата лига това бе добре – рекордът остава – имаше драма след ранното откриване.

Всъщност двамата - Фъргюсън и колегата му Луис Фелипе Сколари вероятно са разочаровани, че не се измъкнаха без големи поражения при подялбата на точките. Дербито започна с контузията на Деко преди мача и после със смените още през първата част на Рикардо Карвальо и Едвин ван дер Сар.

Не е грешка обаче да се каже, че присъствието на Ван дер Сар в състава на Фъргюсън вече се поставя под въпрос. Холандецът не се представя на ниво през сезона и изглежда така сякаш трябва някои да го разтърси за рамената.

Съдията Майк Райли едва ли се е понравил на Алекс като даде картони на седем негови играчи и вече едва ли ще се ползва със симпатиите на шотландеца./БиБиСи, БЛИЦ