Покрай олимпийските игри в Пекин имаше немалко случаи на съблекли се пред обективите състезатели, които участваха в надпреварите в китайската столица. Дали това е акт на повдигане на самочувствието на спортистите или някакъв особен вид суеверие за носене на късмет, е трудно да се отговори. Факт е обаче, че част от тези атлети имаха успех или поне частичен на Олимпиадата.
Германската каякарка Никол Райнхард позира гола за "Плейбой" и това и донесе олимпийска титла. Райнхард спечели златен медал. Тя бе част от женската четворка каяк на родината си, която триумфира в надпреварата на 500 метра. Не такъв късмет имаха сънародничките и Петра Нийман (ветроходство), Роми Тарангул (джудо) и Никол Шолц (хокей на трева), които позираха в същия брой на култовото списание.
Подобен е и случаят с британката Ребека Ромеро, която се снима гола върху велосипеда си преди олимпийските игри и в последствие спечели златен медал в индивидуалното преследване на колодрума в Пекин.
Испанската състезателка по художествена гимнастика Алмудена Сид се съблече за местния вариант на “FHM” и това, като че ли и донесе щастие. Тя се превърна в първата състезателка в този спорт, която участва на финал на четвърта поредна олимпиада. След като стори това на игрите в Аталанта, Сидни и Атина, сега тя е сред първата десетка и в Пекин. И това в спорт, който е доминиран най-вече от представителките на бившия Източен блок.
Ставайки дума за художествена гимнастика, възниква въпроса: Дали пък, ако Симона Пейчева, Елизабет Паисиева или момичетата от ансамбъла се бяха съблекли пред някое списание нямаше да получат благоволението на съдиите? Все пак художествената гимнастика е сред спортовете, които зависят до голяма степен от субективната оценка на реферите. Старата съперничка на Симона – Алина Кабаева отдавна направи ефектна фотосесия за руските журнали. Преди време Албена Денкова и Максим Стависки водеха борба по ледените пързалки с двойката Татяна Навка/Роман Костумаров. В спорт като фигурното пързаляне, където думата имат оценяващите съдии важна роля изиграваше може би и разголената сесия на Навка за руско списание.
Ивет Лалова и Цветелина Кирилова също имат красиви тела и едни техни разголени сесии също биха зарадвали феновете, а дори и да им спечелят нови почитатели. Кой знае, може пък и да им донесе успех на следващата Олимпиада. Веселин Русинов/БЛИЦ