Преди дни Пената пусна поредния си хит, обръщайки се към вратаря Даниел Беконо с думите: “Беконов, да ти дам мойте очила?". В днешния мач с Локомотив (Пд) обаче се видя, че май Стратега има нужда от смяна на очилата си. Чичо Митко тотално обърка смените и публиката, най-точният барометър за състоянието на ЦСКА, взе да го освирква. В един момент “червените” заиграха със схема 4-2-4, защото Пената извади двама от халфовете Мороз и Да Коща и пусна на техните места Данчо Тодоров (заиграл като типично дясно крило) и Мартин Тошев (забит смело напред). В халфовата линия зейна дупка, но очилата на Чичо Митко явно бяха с по-слаб диоптър и Стратега не видя огромния луфт между дефанзивните футболисти и нападателите. Треньор №1 на ХХ век не забеляза и друго – исландецът Гунлаугсон се скъса да изпуска положения след положения и плачеше за смяна. Но Гари си остана на терена и продължи да трови нервите на публиката, която, разбира се, си го изкара на очарователната му съпруга Асдис. Един по-изнервен фен даже се провикна с пълно гърло към игрището: “Ей, исландецо, на жена ти вкарваш, ама на Локото не можеш!”.
Напълно логично комичният мач приключи с комичен автогол на пловдивчани, които бяха тотално свалили гарда, след като останаха с човек по-малко. “Червените” обаче играха толкова анемично, че ако реферът беше изгонил още един от “черно-белите”,едва ли щяха да вкарат попадение.
Апропо, на пресконференцията Димитър Пенев обяви, че ще предложи на ръководството да глоби футболистите. Един съвет към Стратега – да добави в молбата и своето име...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ