Изглежда имиджът на лошите момчета се завръща във футбол, твърди “Евроспорт” на официалния си сайт. 

Цигари

Капитанът на Арсенал Уилям Галас бе заснет в лондонски нощен клуб с цигара в устата си. Вестник “Сън” обаче твърди, че цигарата не е била запалена.

Ако френският защитник бе видян да пуши този фас, той щеше да попадне в добра компания на редица свои сънародници. Зинедин Зидан бе засечен да пафка по време на Мондиал 2006. Роберт Пирес и Фабиен Бартес също са известни със своята пристрастеност към кокаина.

Хърватският селекционер Славен Билич едва на предизвика скандал пушейки на резервната скамейка по време на Евро 2008, но още като играч той бе сред мнозината национали на страната, които дърпаха от цигарите. Нападателят на Портсмут Питър Крауч обича да разказва за бившия си съотборник в Помпи Роберт Просинечки: “Той пушеше по 40 цигари на ден. Ковеше ги една след друга. А това беше червено “Марлборо”, цигари, които не са хора със слабо сърце.”

Алкохол

Английските футболисти обикновено са достатъчно мудни, за да могат да си позволят да пушат. Те няма да могат да покрият физическите си тестове. Обикновено те се отдават на този порок, след като завършат кариерата си.

Те обаче пият. Споменът за партито на Тотнъм след спечелването на Карлинг къп в началото на годината е все още пресен и мнозина са запечатали в главата си снимките на мъртво пияният Ледли Кинг изнасян на ръце от съотборниците си.

Пример за това са и издънките на скандалджията Джоуи Бартън, който на няколко пъти се издъни след употреба на спиртни напитки. “Алкохолът те кара да правиш неща, които не би сторил в никакъв случай, когато си трезвен”, твърди Бартън. Коментарът на “Евроспорт” по тази тема е: Да, Джоуи. Същото е, като да подпишеш с Нюкасъл.

Наркотици

Да преминем на по-тежки случаи на пристрастяване. В песента на “Оуезис” “Цигари и алкохол” има строфи за наркотиците: “справяш се толкова добре, когато си взел бялата линия”.

Техният съвет май бе взет твърде буквално от Роби Фаулър, след като вкара прочутия си гол срещу Евертън през 1999 г. Мениджърът на Ливърпул Жерар Улие остана като потресен, както и феновете на “карамелите”, когато Фаулър отпразнува попадението си имитирайки смъркане на “магистла” кокаин.

Улие обаче бързо се успокои, все пак нещата се извършваха на тревата, а французинът си припомня разговор с Ригоберт Сонг. “Той ми каза, че до като играел в Метц играчите редовно пушели трева, дори по време на тренировка. Роби все пак се опитваше само за я изяде”, обяви Улие.

През тази седмица втородивизионният германски Мюнхен 1860 уволни нападателя Беркант Гьоктан, след като даде положителна проба за кокаин. Адриан Муту пък ще трябва да плати твърде висока цена за употребата на кокаин, след като Челси го уволни, а след това и осъди за 13,7 милиона паунда.

Ругаенето

Псуването винаги се е приемало за нормално, ако е направено в подходяща компания. Но не и когато е направено на публично място.

Всички обаче бяха потресени, когато на една от първите си пресконференции като мениджър на Нюкасъл Джо Киниър употреби 16 пъти думата “е..не” и след това заяви на журналистите: “Пишете каквото искате. За мен няма значение. Това няма да ме впечатли.”

Още като играч Киниър преобърна съблекалнята на Тотнъм с цветистия си речник, а сега просто продължава да нарича играчите “задници”. Изцепките на “шпорите” по тази линия продължават и в днешни дни, след като в сряда Дейвид Бентли нарече представянето на тима от началото на сезона “голямо лайно”. Снощи пък Джонатан Уудгейт се присъедини в същия дух, когато обяви, че играчите на Тотнъм се “нуждаят от един мощен шут в задника”.

В началото на сезона нападателят на Рексъм Джеферсън Луис втрещи поне дузина зрители на телевизия “Сетанта” по време на интервюто си след мача с Оксфорд. При смяната си той заяви пред камерите: “Това е една е..на работа.” Може би на речника му се дължи факта, че Луис смени 16 отбора за последните 5 сезона. Изненадващо, Тотнъм не бе сред тях./БЛИЦ