Много се изписа и изприказва за пародията, която сътвори Левски срещу поредния европейски “гранд” Жилина.  В “синята” история беше записана поредната страница от почти невъзможни отпадания. Антверпен, Аалст, Олимпия (два пъти), Тампере,  БАТЕ, сега и Жилина. С всяка измината година списъкът само се увеличава.
Няма смисъл да се опитвам да търся логика и да правя разбор на играта, там където няма нито логика, нито игра. Има една поговорка: “Рибата се вмирисва откъм главата”. В случая с Левски - съвременният еквивалент на Бай Ганьо, лицето Т.Б., само в рамките на две години успя да съсипе всичко хубаво в този отбор. Между другото, ”шефът на влака” още не е довършил своята мисия. В идните месеци може да се очаква краят на приказката за Бай Ганьо в Левски, в която той окончателно ще довърши отбора на половин България. Прочут с изказвания от рода на : ”This brittish homosexual”, “тия трактористи ще ги изядем, каква е тая измислена държава Беларус” и т.н., наред с гениални тактически ходове като уволнението на Станимир Стоилов, привличането на инвалиди като Жеан Карлос ,Давид Бистрон и Даниел Киш, Бай Ганьо продължава своя победен поход , който ще доведе до пълния разгром на Левски.
Редом до него стои и верният му другар Кокала. Излишно е да коментираме организирания хаос, който цари на терена, откакто този трагикомичен герой пое отбора. Явно копирайки своя кумир Бай Ганьо, Кокала също прави култови изказвания: “Феновете са пияници и наркомани”, “Аз им казвам на футболистите да играят едно, ма те играят друго и не ме слушат”, “Съперникът имаше едно положение, ама ни би щото ние нямахме късмет”, “Е, к’во да се прави, паднахме пак, ама ще си играем за първенството, “Получих уверение, че оставам в отбора и т.н.”.
Абе, Кокал, не виждаш ли че цяла синя България не може да те гледа, нямаш ли поне малко срам и достойнство? Вземи си подай оставката веднага, вместо да вдигаш кръвното на хората. Но, както казва една друга поговорка: ”С какъвто се събереш, такъв ставаш”.
Не на последно място стоят и безумниците, които по някаква извратена шега на Съдбата носят свещените сини екипи. Гледайки хора като Миро Иванов, Бистрон, Жеан Карлос, Сърмов и т.н., на всеки фен сигурно му идва да си направи харакири. Гонзо също е ужасяващо слаб, но за разлика от всички останали той е дал много на Левски и затова нека му спестим хулите. За съжаление за няма и година Георги Иванов заличи всичко хубаво, което беше оставил в сърцата на много левскари. Жалко и за Гошо Петков, само той си знае как се чувства, обграден от толкова много бездушни хорица.
С бездарието, безхаберността, наглостта, липсата на какъвто и да е хъс за победа, безумниците в синьо съсипват своите фенове всеки ден. Тези фенове, които обикалят света заради тях, така наречените пияници и наркомани, и без които отборът е едно голямо нищо. И накрая един въпрос! Как не се осмели някой от футболистите  да излезе и да каже: “Извинявам се на всички запалянковци, че злепоставяме тима с играта и поведението си”, или поне да признае: “Бях слаб, изложих се жестоко, съжалявам”.  Друг е въпросът дали фенът ще прости, важното е някой да надвие себе си и да го стори. Уви, такова изявление така и не чухме. Не е обаче това основният проблем. Голямата болка е, че от онзи силен Левски не е останала и следа...
КАМЕН ПЛАМЕНОВ/БЛИЦ