Треньорът на Левски Николай Костов даде извънредна пресконференция на "Герена". Специалистът беше видимо изнервен и на няколко пъти дори повиши тон по време на брифинга. 

В течение на разговора с журналистите Костов обяви, че не е подал оставка и каза, че след Великден му предстои разговор с Наско Сираков и другите управници на Левски.

"Сядам пред вас съвсем приятелски и добронамерено. Сега е моментът да ви се извиня за агресивното поведение след мача с ЦСКА, специално на вас, ако съм ви обидил. Подчертавам, че съм бил достатъчно коректен към вас. Винаги съм бил такъв и внимателен", започна Костов, извинявайки се на журналистите.

"Много съм засегнат от някои неща, които се случиха. Всичко това става след слабите резутлатите, които инкасирахме. Тежестта е върху треньора, да, поел съм отговорност. Засегна ме изтичането на информация, че аз и играчи сме имали конфликти на полувремето срещу ЦСКА. Това не е вярно. Сядам сега пред вас, за да опровергая тази неистина. Трупа се едно след друго...", продължи Костов.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

"Другото, което изключително много ме афектира е, че се иронизира играта на Левски. Иронията е "романтичната игра" на Левски. За романтичната игра е моя идея и при първите разговори със Сираков го попитах дали знае с какъв футбол се занимавам аз, какъв футбол изповядвам? Искам, не искам - трябва да се върна 10 месеца назад, да ги разделим на две части по пет месеца, тъй като първите пет работих с едни играчи, след това с други", обясни наставникът на "сините". 

"Самата игра е иронизирана. Фокусът е върху играта. Фундаментът за добри резултати трябва да бъде играта. Според мен играта на нашия отбор завишава интелекта на футболистите ни. Един играч като Кордоба, който дава начало на нашите тактико-технически действия, сега той прави около 110 на мача, преди му бяха по 60-65. Причината е в нарушаването на баланса", каза Костов.

"До 25-ата минута на мача с ЦСКА бяхме с по-добра статистика от тях. После се случи нещо", обясни още той.

"Изходящите трансфери, рекордните такива, са наистина нещо, което си заслужава уважението. Причината за слабите резултати не е там, където я търсим, а в нарушаването на баланса. Ние го търсим, за да си развием идеите в този вид романтична игра. Много хора не разбират този вид игра. Самите ние търсим и нововъведенията, свързани с този вид футбол. Целият стадион ни е ръкопляскал, в някои моменти играта е била превъзходна. Аз не бях готов за протеста на феновете, който бе обявен три дни преди шампионата. Той продължава, не е спрял. Това е много дълъг разговор. Пак ще излезе, че се оправдавам. Направил съм грешки, най-голямата ми е за мача с Лудогорец – може би малко съм надценил нашия отбор или подценил съперника. На почивката трябваше да сменя Карлос Охене. Всички бяха на главата ми, че той ще получи втори жълт картон. Вместо да получи картон и да ни победят срамно, аз жертвах Охене", добави Костов.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

 


На живо: Пресконференция на Николай Костов

На живо: Пресконференция на Николай Костов #ВсичкиЗаедно #ЛевскиЕВечен #ЛегендарнатаФланелкаНаЛевски

Публикувахте от ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI в Сряда, 1 май 2024 г.