Наско Сираков ще получи акциите на Левски до края на другата седмица. Това заяви мажоритарният собственик на "сините" Георги Попов в интервю за bTV. 

От Левски са изпратили писмо до министър-председателя Бойко Борисов, който по думите на Попов е трябвало да откаже претенции към акциите на клуба.

"За да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те все още са негови (на Бойко Борисов). При негов отказ, те ще се върнат при мен. Той може да бъде мълчалив отказ. С други думи Бойко Борисов може и да не отговаря на писменото запитване от Левски", каза Попов.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Ние сме го питали в рамките на няколко дни, дали ще се разпореди с тях. Ако не се разпореди, ще джиросам акциите на г-н Наско Сираков", заяви още той.

На въпроса кога ценните книжа вече официално ще са в ръцете на Сираков, Попов увери: "Реалистично е до края на другата седмица те да бъдат в София при господин Сираков". 

"Не е само Наско Сираков. Той има подкрепата на феновете и считам, че има достатъчно разумни хора в нашето общество и ще се смени, както те искат, моделът на управление и на финансиране. И самата структура на футболния съюз".

"Не съм имал честта и удоволствието, но го поздравявам за смелостта и отговорността, която поема. Искам да поздравя всички с утрешния празник. Културата е нещо, на което ние разчитаме. А също така да изполвам и повода за двойния празник - 106-тата годишнина на клуба и да помоля всички с дружни усилия да се борят за неговото бъдеще", завърши Георги Попов.