ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лудогорец загуби с 2:3 гостуването на Бетис от втория кръг на груповата фаза в Лига Европа. "Орлите" играха като равен с равен срещу третия във временното класиране в Ла Лига и само могат да съжаляват, че не измъкнаха поне точка от стадион "Бенито Вилямарин" в Севиля, където имаше над 43 хиляди зрители.

В третата минута на добавеното време появилият се като резерва за българския шампион Дени Групер пропиля златен шанс и не можа да се разпише, след като се озова очи в очи срещу Клаудио Браво. Опитният чилийски страж, който е бивш играч на Барселона и Манчестър Сити, на няколко пъти се намесваше решително, спасявайки редица опасности пред вратата си. Браво обаче беше наказан от Кирил Десподов в добавеното време на първата част за 2:1 и от Рик Джонатан в 74-ата минута.

Точни за отбора на Мануел Пелегрини бяха Луис Енрике в 25-ата минута, 41-годишният Хоакин в 39-ата и Серхио Каналес в 59-ата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Лудогорец поднесе изненадата миналата седмица, когато победи Рома на Жозе Моуриньо с 2:1. "Орлите" показаха и на Бетис, че са класен отбор, затруднявайки ги максимално. Възпитаниците на Пелегрини пък преди седмица се справиха с ХИК Хелзинки като гост, надделявайки с 2:0.

С пълен актив от 6 точки Бетис е лидер в групата, втори е Лудогорец с 3, колкото има и Рома, след като тази вечер отвя с 3:0 ХИК Хелзинки в Рим. 

За гостуването в Испания наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа заложи на вратата на Серджио Падт, а пред него - Аслак фон Витри, Антон Недялков, Оливие Вердон и Сисиньо. В халфовата линия започнаха Мануел Шоу, Каули Оливейра и Якуб Пьотровски. В предни позиции бяха Кирил Десподов, Бърнард Текпетей и Игор Тиаго.

Пелегрини пък даде шанс на някои от футболистите, които играят по-рядко в Ла Лига. Най-любопитното име сред титулярите бе на 41-годишния Хоакин Санчес. 

В началните минути домакините наложиха сериозен натиск, но "орлите" удържаха без да се стига до опасности пред Серджио Падт. Постепенно играта се изравни и Лудогорец започна да поглежда по-смело към вратата на Клаудио Браво. В 15-ата минута Игор Тиаго можеше да открие резултата, но изпрати топката на сантиметри покрай дясната греда след като беше изведен на добра позиция в наказателното поле на Бетис. Секунди след това обаче страничният съдия вдигна засада, но положението щеше да се разглежда от ВАР, ако топката се беше озовала в мрежата. 

В 23-ата минута Браво спаси удар на Текпетей, а в 25-ата домакините поведоха. Далечен изстрел бе избит от Падт, но топката отново попадна в играч на домакините - Миранда, който подаде към нахлуващия Луис Енрике, а той изпревари Сисиньо и реализира за 1:0. 

Малко след това Каули Оливейра пропусна добра възможност за изравняване. Играчът на "орлите" стреля, но Браво успя да отрази. 

В 39-ата минута 41-годишният Хоакин направи 2:0. Любимецът на феновете на Бетис изпрати топката във вратата на Падт с отличен параболичен удар, който не остави шансове на стража на българския шампион.

В добавеното време на първата част Кирил Десподов намали изоставането на Лудогорец - 2:1. Националът ни стреля от малък ъгъл от пряк свободен удар, Браво изби топката, но тя беше преминала зад голлинията и съдията Андрис Трейманис посочи центъра. 

Второто полувреме беше още по-интригуващо, а избраниците на Анте Шимунджа не отстъпваха на испанския тим. Игор Тиаго пропусна две добри положения малко след почивката. 

В 59-ата минута обаче Бетис стигна до трети гол. Серхио Каналес отправи далечен удар по земя, топката премина между краката на Пьотровски и през ръцете на Падт преди да влети във вратата му - 3:2. 

В 74-ата "орлите" отново намалиха. След центриране от корнер последва избита топка, която попадна в резервата Рик Джонатан, който с удар по земя от границата на наказателното поле наказа Браво. До края играчите на Лудогорец притиснаха съперника и само могат да съжаляват, че не взеха поне точка, след като пропуснаха още възможности. Най-чистата от тях беше в третата минута на добавеното време. Каули Оливейра подаде на резервата Дени Групер, който преодоля противник и излезе сам срещу Браво, но стреля покрай вратата в аут и срещата приключи 3:2 за Бетис.

Следващите два мача на Лудогорец в Лига Европа са срещу ХИК - на 6 октомври във Финландия и на 13 октомври в Разград.

БЕТИС - ЛУДОГОРЕЦ 3:2
1:0 Луис Енрике (25), 2:0 Хоакин (39), 2:1 Кирил Десподов (45+1), 3:1 Серхио Каналес (59), 3:2 Рик Джонатан (74)

Най-важното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
2  Първи жълт картон, получи го Мануел Шоу след сблъсък с Паул Акуоку. Двамата се удариха при въздушен двубой за топката, като съдията Андрис Трейманис от Латвия реши да санкционира играча на Лудогорец.
11 - Луис Енрике падна за дузпа, претендирайки за нарушение на Сисиньо, реферът даде знак играта да продължи.
15  Андрес Гуардадо отправи далечен изстрел, Серджио Падт улови топката.
15  Пропуск на Игор Тиаго! Най-чистата голова ситуация в срещата. Текпетей изведе отлично Игор Тиаго вдясно в наказателното поле на Бетис, нападателят на Лудогорец подмина вратаря Клаудио Браво и отправи удар от малък ъгъл, но встрани от целта. След това страничният рефер вдигна и засада на бразилския футболист на "орлите".
23  Удар на Текпетей, топката летеше в долния ляв ъгъл на Браво, който спаси. 
25  ГОЛ! 1:0 за Бетис след попадение на Луис Енрике.  Далечен удар бе избит от Падт, но топката отново попадна в играч на домакините и Миранда подаде към нахлуващия Луис Енрике, който изпревари Сисиньо и се разписа. 
30  Каули Оливейра пропусна отличен шанс да изравни, Браво успя да спаси изстреля му.
39  ГОЛ! Ветеранът Хоакин покачи на 2:0. 41-годишният испанец реши да стреля от дистанция по диагонал и изпрати топката в далечния ъгъл на Серджио Падт.
42 Жълт картон за Десподов за симулация пред наказателното поле на Бетис.
45+1  ГОООООЛ! Кирил Десподов намали резултата, Бетис води с 2:1. Българският национал стреля от пряк свободен удар, Клаудио Браво изби топката, но тя беше преминала зад голлинията и съдията Андрис Трейманис посочи центъра, а "орлите" ликуваха. 
45+2 - Край на първото полувреме.
---------------------
46 - Начало на второто полувреме.
49  Нов шанс за Лудогорец. Петима от "орлите" се откъснаха срещу четирима от Бетис при контраатака, Игор Тиаго получи подаване вдясно и стреля, Браво успя да спаси.
50  Игор Тиаго засече с глава центриране отдясно, чилийският вратар улови топката.
59  ГОЛ! 3:1 за Бетис след попадение на Серхио Каналес, който отправи далечен удар по земя, топката премина между краката на Пьотровски и през ръцете на Падт преди да влети във вратата му. 
70  Анте Шимунджа пусна Спас Делев и Рик Джонатан. Десподов и Текпетей бяха заменени.
71 Жълт картон за Мануел Пелегрини, който смяташе да замени Хоакин, но впоследствие спря смяната малко преди ветерана да напусне терена. Съдията санкционира треньора на Бетис. 
72  Хоакин все пак излиза от игра, обирайки овациите на публиката. В игра се появи Родри, както и Песела, който замени Луис Фелипе.
74  Жълти картони за Антон Недялков и Андрес Гуардадо, които се спречкаха пред вратата на "орлите".
74  ГООООЛ! Появилият се малко по-рано Рик Джонатан бележи и Бетис вече води само с 3:2. Играчът на Лудогорец стреля от около 20 метра и изпрати топката в долния десен ъгъл на Браво. 
80  Матиас Тисера влезе в игра за "орлите", Игор Тиаго е заменен.
87 - Остро центриране на Каули, Матиас Тисера не успя да засече топката пред Браво, който я улови.
90 - Добавеното време е 5 минути.
90+3  Голям пропуск на "орлите"! Дени Групер пропиля отличен шанс за изравняване, след като се озова фронтално срещу Клаудио Браво, но изпрати топката на сантиметри покрай дясната му греда.
90+5 - Край на мача. Лудогорец загуби с 2:3 като гост на Бетис.

Real Betis Balompié
БЕТИС: 1.Клаудио Браво , 24.Айтор Рубиал , 19.Луис Филипе (72  16.Херман Песела), 3.Едгар Гонсалес, 33.Хуан Миранда, 4.Паул Акуоку (56  5.Гуидо Родригес), 18.Андрес Гуардадо, 11.Луис Енрике  (85  15.Алекс Морено), 10.Серхио Каналес  (85  14.Уилиам Карвальо), 17.Хоакин (к)  (72  28.Родри), 12.Уилиан Жозе
Резерви: 13.Руи Силва, 25.Дани Мартин, 5.Гуидо Родригес, 9.Борха Иглесиас, 14.Уилиам Карвальо, 15.Алекс Морено, 16.Херман Песела, 28.Родри, 32.Фран Делгадо
Треньор: Мануел Пелегрини 

PFK Ludogorets 1945 Razgrad


ЛУДОГОРЕЦ: 1.Серджио Падт, 16.Аслак Фон Витри (62  14.Дени Групер), 24.Оливие Вердон, 3.Антон Недялков (к), 4.Сисиньо, 6.Якуб Пьотровски, 23.Мануел Шоу (62  20.Нонато), 37.Бърнард Текпетей (70  73.Рик Джонатан ), 95.Каули Оливейра, 11.Кирил Десподов   (70  90.Спас Делев), 9.Игор Тиаго (80  10.Матиас Тисера)
Резерви: 12.Симон Слуга, 67.Дамян Христов, 5.Георги Терзиев, 10.Матиас Тисера, 14.Дени Групер, 20.Нонато, 32.Игор Пластун, 64.Доминик Янков, 73.Рик Джонатан, 82.Иван Йорданов, 90.Спас Делев
Tреньор: Анте Шимунджа

Севиля, стадион "Бенито Вилямарин"
Съдия: Андрис Трейманис (Латвия)

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК


*Снимки: Startphoto.bg