Рома победи Манчестър Юнайтед с 3:2 в реванш от полуфиналите на Лига Европа, превърнал се в истинско голово шоу, но отпада на крачка от финала след загуба с 2:6 в първата среща. 

Домакините започнаха много мотивирано в срещата и за по-малко от 10 минути на два пъти създадоха напрежение пред вратата на Юнайтед, но Джанлука Манчини и Педро не успяха да преодолеят Давид де Хеа.

Гостите стигнаха до чудесна възможност за гол в 27-ата минута, но отскубналият се от отбраната на Рома Единсон Кавани прехвърли вратата. Уругваецът пропусна още веднъж шест минути по-късно, когато стреля силно, но вратарят на италианците се справи.

Няколко минути след изтичането на половин час игра Рома пропусна два страхотни шанса за гол, но Лоренцо Пелегрини и Джанлука Манчини не успяха да преодолеят Де Хеа.

Вместо да вкарат, италианците получиха гол в 39-ата минута, когато изпуснатият за пореден път Кавани успя да стреля покрай вратаря и откри резултата (1:0).

В продължението на първата част Бруно Фернандеш беше близо до втори гол за "червените дяволи", но стреля покрай гредата.

Рома започна по-активно втората част, но така и не стигаше до добра ситуация, за да се стигне до 57-ата минута, в която Един Джеко се възползва от опит за удар на Педро и с глава вкара за 1:1. Само две минути по-късно Браян Кристант се възползва от грешка в отбраната на Юнайтед и преодоля Де Хеа.

Италианците тръгнаха напред и в следващите минути стана страшно пред вратата на гостите, но Джеко и Педро пропуснаха страхотни възможности.

Манчестър Юнайтед обаче се добра до равенство в 69-ата минута, когато Единсон Кавани се измъкна и с глава направи резултата 2:2.

Рома пропусна страхотен шанс четвърт час преди края, но ударът на Хенрих Мхитарян срещна гредата. Минута по-късно и Джеко пропусна от добра позиция, но стреля над вратата с глава.

Домакините все пак стигнаха до трети гол в 83-ата минута, когато удар от въздуха на Никола Залевски се отклони от защитник на Юнайтед и влетя в мрежата (3:2). Въпреки загубата "червените дяволи" се класираха за битката за трофея, където ще срещнат Виляреал на 26 май в Гнанск (Полша).

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)