Уникална драма се получи в мача между сръбския Бачка Топола и румънския ФКСБ, наследник на Стяуа, във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Гостите от Букурещ спечелиха с 5:4 след изпълнение на дузпи и продължиха напред, но преди това двата тима си вкараха цели 12 гола. Осем от тях бяха в редовното време за 4:4, а останалите 4 паднаха в продълженията. Домакините завършиха срещата с 9 футболисти, след като първо Понйевич бе изгонен в 44-ата минута с втори жълт и червен картон, а в 103-ата минута и Силаджи пое към съблекалнята след директен червен картон.

Миличевич (11) и Дуронич (14) дадоха комфортна преднина на домакините, но Коман (25) и Ман (50) изравниха. Антонич (51) бързо върна аванса от едно попадение за сърбите, а с втория си гол в мача Ман (63-дузпа) направи резултата 3:3.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Драма имаше и в добавеното време на редовните 90 минути. Първо Балаж си вкара автогол във втората минута от допълнителното време за 3:4, а след това Томанович (90+4) се разписа в последните секунди и прати мача в продължения.

Ман (105) оформи своя хеттрик и даде нова преднина на румънците, а в добавеното време на първото от двете продължения Тумбашевич (105+1) първо изравни, но Петре (105+3) върна аванса на ФКСБ. Домакините бяха с 9 души на терена, но не се предадоха и Томанович (117) изравни за 6:6. Така Бачка Топола се добра до дузпите, но при тях само Баняц от домакините пропусна. Всички останали бяха точни от бялата точка и така тимът от Букурещ се класира за следващата фаза.

В третия квалификационен кръг ФКСБ ще посрещне след седмица чешкия Слован (Либерец), спечелил категорично с 5:1 при визитата си на литовския Ритериай.