Никола Цолов записа трета поредна и общо четвърта победа във Формула 4 Испания, с което увеличи преднината си на върха в класирането при пилотите. Той спечели първото дълго състезание на "Рикардо Тормо" във Валенсия и вече води с 32 точки пред втория.

Българският пилот на Кампос Рейсинг потегли безупречно и не само защити първата си позиция от квалификациите, а и поведе с близо секунда на Гаел Жулиен (Франция, Драйвекс Скуул) в края на първата обиколка. Третият в класирането Хю Бартър (Австралия, Кампос Рейсинг) пък направи контакт със съперник и излезе от топ 10, а претендентът за титлата Тимотеуш Кухарчик (Полша, МП Моторспорт) се движеше четвърти.

Близо 12 минути след началото на трасето се появи кола на сигурността заради завъртане на пилот, което отново доближи Жулиен до Цолов. Българинът обаче бе перфектен и на рестарта в движение, повеждайки с близо 0.6 секунди срещу французина.

Цолов не позволи на съперниците си дори да се доближат до изпреварване и спечели с разлика от 5.077 секунди срещу Мануел Еспирито Санто (Португалия, Кампос Рейсинг). Така българинът заслужи 25 точки, към които добави две от квалификациите и една с най-добра обиколка. Той е със сбор от 123 точки и 29 повече от Кухарчик, който успя да стигне до третото място във Валенсия.