Димитър Илиев с Мицубиши Лансър Ево 9 (на снимката) спука гума по камъните на SS11 "Кипилово 1”, но въпреки това удържа втората си позиция в генералното класиране. От началото на състезанието пилотите се оплакват от фракцията и камъните по трасето. "Спукахме гума в началото на единадесетата отсечка. По трасето има камъни, големи поне по 20 см", каза Илиев след финала.

С най-добро време е Крум Дончев. Той измина 11,97-километровото трасе за 6:05,2 мин и остави на 3,2 сек зад себе си Тодор Славов. Трети е Ясен Попов на 8,6 сек. Пилотът на "M-Tel Rally Team" стартира добре деня и спечели десетата отсечка, но сега отново се оплака, че двигателят му прекъсва. Въпреки това Попов изпревари Румен Дунев с 3,5 сек. Пети е Георги Василев на 35,4 сек от Дончев, а шести се нареди Николай Диков на 2,2 сек зад Василев.

Илиев изостана с цели 47,5 сек от времето на първия и завърши на 11-то място в отсечката. В общото подреждане действащият шампионът е втори на 2:06,4 мин зад Крум Дончев. Трети е Тодор Славов на 39,7 сек зад Илиев. На още 54,9 сек следва Румен Дунев. Ясен Попов, който вчера се закани, че ще се бори за по-предно класиране засега продължава да е на пета позиция на 4:06,8 мин зад Дончев като изостава от Дунев на 25,8 сек. Шестицата се затваря от Георги Василев на 7:38,5 сек от лидера.

Водачът в N3 Иван Ганчев се завъртя по трасето, но въпреки това не позволи никой в неговия клас да го изпревари. Ганчев е седми за отсечката с време от 6:48,5 мин и аванс от 2,6 сек пред Георги Белчев. В N2 Диков изпревари Христо Христов с 9,3 сек. На „Кипилово 1” Рали Сливен приключи за Мартин Сурилов и за Олексий Тамразов, които караха по системата супер рали, информира сайтът на надпреварата. Сурилов спря в етапа заради технически проблеми, а Тамразов катастрофира. Екипажът е добре. /БЛИЦ

Още за Рали Сливен: