Кейси Стоунър каза, че второто му поредно падане в MotoGP е било причинено от липса на достатъчно сцепление с гумите. Както стана и преди две седмици в Бърно, Стоунър падна, докато водеше пред Валентино Роси. Така Роси е на път да спечели титлата, тъй като австралиецът вече изостава със 75 точки. Междувременно състезателят на Дукати бе оглавил всички сесии на "Мизано", като спечели и седми пореден пол позишън.

"Много е разочароващо да завършиш уикенда по този начин, когато си показал добро темпо в тренировките. Като цяло решението ни бе в загрявката да ползваме за една обиколка гумите за състезанието. Правили сме това и преди и не сме имали проблеми. Но този път още от първата обиколка усетих липса на сцепление. След няколко обиколки нещата започнаха да се подобряват и аз набирах увереност", каза Стоунър, цитиран от clubf1.

Австралиецът вярва, че ще успее да се реабилитира след серията грешки. "Срамота, но като цяло работихме здраво и за пореден път показахме, че сме много бързи. Имаме страхотен мотор, а гумите ни работят отлично. Това ми дава увереност за следващата година и я очаквам вече с нетърпение”, каза още Стоунър. /БЛИЦ

Още по темата: