Тандемът на "Приста Ойл Рали Тим" Крум Дончев/Стойко Вълчев прекрати участието си в Рали Барум, 8 кръг от европейския рали шампионат, поради технически проблем със спирачките, информира bgnrc.info. Това стана по време на осмия специален етап.

Единственият български екип в чешката надпревара последователно подобряваше резултатите си през целия съботен ден, като от 8-о място в европейската класация (22-о място в генералното класиране) двамата стигнаха до 4-а позиция (16-о място). Това стана по време на седмия специален етап Задверице. На старта на осмата отсечка - Семетин, обаче в автомобила на българина се появи технически проблем, което наложи прекратяване на участието му.

"Съжалявам много, защото от това силно състезание можеше да се спечели много опит", заяви за RallyXpress пилотът на "Приста Ойл Рали Тим". Той изрично подчертава, че двамата със Стойко са престояли в отсечката повече от 6 минути, търсейки проблемът. Както сайтът за новините в българския автомобилен спорт разбра от свои източници, повредата се оказала крайно нелепа.

Състезателната програма на екипажа Дончев/Вълчев продължава с участие в Рали Сливен, кръг от българския рали шампионат, което ще се проведе между 29 и 31 август. /БЛИЦ

Още по темата: