Крум Дончев с Пежо 207 S2000 спечели 29-ото Рали Сливен, след като не допусна грешка и в последната 16-а отсечка "Ичера". В етапа пилотът на "Приста Ойл Рали Тийм" даде най-добро време от 10:14,1 минути и остави на 5,4 секунди зад себе си Ясен Попов.

Трети на 12,0 секунди е Димитър Илиев, следват Тодор Славов на 21,0 секунди, Румен Дунев на 41,6 секунди и Иван Ганчев на 41,6 секунди. Така Дончев е първи и в крайното класиране за състезанието с 2:09:59,7 часа. На 2:44,7 минути след него е Димитър Илиев, следват Славов, Попов, Дунев и Георги Василев.

За Дончев това е трета поредна победа в родния рали шампионат след успехите на Рали България и Рали Стари столици. Пилотът няма загуба, след като смени автомобила си и взе Пежо 207 S2000. Това е единствената такава кола в първенството и с нея Дончев не оставя шанс на конкуренцията. Признание за преимуществото на пилота на "Приста Ойл Рали Тийм" дават и другите състезатели, информира сайтът на надпреварата. Шампионът Димитър Илиев заяви още в първия ден на Рали Сливен, че неговото Мицубиши Лансър Ево 9 няма шанс срещу автомобил от S2000 и може да се надява единствено на грешка на Дончев. Опитният му съперник обаче не поема прекомерни рискове и след като натрупа аванс в класирането просто го задържа.

За шампионата Илиев продължава да води, тъй като Дончев натрупа изоставане в началото на сезона, когато не успя да завърши няколко състезания. В клас N3 ралито спечели Иван Ганчев, който даде само една скоростна отсечка на Георги Белчев. В N2 първи е Христо Христов със солиден аванс пред Николай Диков, в А7 начело е Тодор Славов, а в А6 спечели Румен Дунев. Екатерина Стратиева отпадна след челен удар и така Дунев си върна шансовете да се пребори за добро класиране и в шампионата. До края на сезона остават Ю Рали на 19-21 септември и Рали Твърдица на 11-12 октомври. /БЛИЦ

Още за Рали Сливен: