Състезаващият се в International Formula Master Владимир Арабаджиев финишира четвърти на пистата "Ошерслебен" в Германия. Българинът направи отличен старт от десета позиция и успя да избегне инцидентите в първата обиколка. Така Владо успя да се придвижи до седма позиция, една пред победителя и лидер в шампионата Крис Ван дер Дрифт. Хoландецът се опита да го притиска, но се завъртя. В последствие и други пилоти отпаднаха.

В последните обиколки Норберт Сидлер, който държеше втората позиция имаше проблеми с гумите и задържаше 4 пилота, сред които и Арабаджиев, информира clubf1. В крайна сметка всичките успяха да го изпреварят и така Владо си осигури четвърта позиция, която му донесе и 5-о място в генералното класиране. Българинът и Ван дер Дрифт пък увеличиха преднината си в класирането за съотборниците, където водят и изглеждат сигурни да спечелят тест с Гранд АМ прототип.

Другият български състезател на "Ошерслебен" - Георги Танев, имаше по-скромен уикенд, в който набираше опит. След като беше дисквалифициран след квалификацията заради нерегламентиран GPS предавател, той стартира 29-и и финишира 22-и в първото състезание и 21-и във второто. Следващият кръг и за двамата българи е на 20-21 септември на обновената писта "Имола" в Италия. /БЛИЦ