Българският пилот Пламен Кралев, в екип с италианеца Ники Тадей от отбора на "Кесъл Рейсинг", завършиха втори в първото състезание от кръга от германския GT шампионат на пистата "Нюрбургринг" и отпаднаха във вторият старт, докато се движеха на трета позиция. Кралев завърши втори в първото състезание от ADA С GT Masters с Ferrari F430. Съотборникът му Ники Кадей изведе тима на трета позиция по време на своето каране, информира clubf1.

При смяната на пилотите към средата на състезанието Кралев излезе на втора позиция и задържа мястото си до финала. Екипът стартира от трета редица, което спечели в квалификацията по-рано същият ден. Пламен Кралев бе изпреварен единствено от немците Клаус Лудвиг и Доминик Швагер с Шевролет Корвет, които са едни от най-бързите, имат един от най-добрите автомобили и са от най-дълго време в този шампионат.

Това е първият подиум за българинът в шампионат от типа на европейските серии GT3, в който той участва заедно с Димитър Илиев. Пламен Кралев каза, че е изключително щастлив от постигнатото и преди състезанието дори не си е помислял, че може да се надпреварва с пилоти като Лудвиг, Аш, Блеекемолен и др., а въобще не се и надявал, че може да ги победи. Участието в ADAC GT Masters е част от програмата за подготовка на Пламен Кралев за шампионатите Ферари Челиндж и в този на GT3. 

Във второто състезание Пламен Кралев започна състезанието първи и потегли от десета позиция. Още в третата обиколка обаче автомобилът Ферари F430 получи повреда в хидравликата и стана изключително труден за управление. Въпреки това Пламен Кралев успя да удържи позицията си, но след завъртане изостана на 13-то място. След перфектно изпълнената смяна на пилотите съотборникът му Ники Кадей изведе отбора до шеста позиция.

След това двама от движещите се пред него пилоти получиха наказания и така Кадей стана 4-и място, движейки се много по-бързо от пилотът пред него. Тогава, около 5 минути преди края на състезанието, отборът на Кесъл Рейсинг се виждаше на трета позиция с втори подиум в изключително силното състезание. При опит да изпревари пилотът на трета позиция обаче Кадей беше изблъскан от пистата и отпадна.

Въпреки несполуките във вторият старт от състезанието обаче Пламен Кралев остана изключително доволен. Той доказа на себе си и на отбора на Кесъл Рейсинг, че е наравно с най-добрите GT пилоти в Европа. След подиума през първият ден техническият директор на тима Пиер Дел Дон каза, че Кралев е готов да се бори за титлата в шампионата GT3 през следващият сезон. Следващият старт в състезателната програма на Пламен Кралев е на 29/31 август от шампионата Ферари Челиндж-купа Шел на пистата "Хунгароринг" край Будапеща. /БЛИЦ