Ясен Попов (на снимката) с Мицубиши Лансър Ево 9 атакува в SS10 на Рали Сливен и спечели първата си скоростна отсечка за състезанието. Пилотът на "M-Tel Rally Team" взе 11,20-километровото трасе за 6:05,5 мин и остави на 2,9 сек зад себе си Димитър Илиев.

Лидерът в ралито Крум Дончев реши да не рискува и върна газта като даде трето време на 5,3 сек зад Попов. Четвърти е Тодор Славов на 12,7 сек от постижението на първия, на 1,4 сек зад Славов е Румен Дунев, а Георги Василев затваря шестицата на 25,3 сек от Попов. Във вчерашния ден екипажът на "M-Tel Rally Team" получи проблеми с бензиновата помпа още в средата на първата отсечка и беше принуден да кара така в продължение на доста километри. Попов се оплаква, че до двигателя не достига достатъчно гориво и това води до системна загуба на време. В първия сервиз механиците на M-Tel Rally Team смениха помпата, но проблемите продължиха. В момента обаче Попов демонстрира познатата си класа и явно е успял да стартира с поправен автомобил.

Проблемите обаче продължават за украинеца Олексий Тамразов, който днес участва по системата супер рали. На "Кантона 1” тамразов финишира със спукана гума. В генералното класиране Ясен Попов започна да топи преднината на Румен Дунев и ще се опита да го измести от четвъртото място. Води Крум Дончев с комфортен аванс от 1:18,9 мин пред Димитър Илиев, а трети на още 1:24 мин е Тодор Славов, информира сайтът на надпреварата. Дунев е на 3:28,9 мин от лидера, но Ясен Попов смъкна разликата до Дунев на по-малко от 30 сек. Шести на 6:53,1 мин от лидера е Георги Василев. В N3 Иван Ганчев отново е най-бърз с аванс пред Георги Белчев, а в N2 Христо Христов изпревари Николай Диков. /БЛИЦ

Още за Рали Сливен: