България победи Япония с 3:1 (29:27, 23:25, 25:21, 25: 19) във втория си мач на волейболния турнир на Олимпиадата. Въпреки огромното напрежение, стоварило се върху нашите след допингскандала с Пламен Константинов, нашите намериха сили да пречупят азиатците. Националите ни започнаха добре, но в един момент позволиха на съперника да поведе с 5 точки. Въпреки това опита си каза думата и момчетата на Мартин Стоев стопиха разликата. България стигна до 21 точки, но съперникът имаше 20 и така двата тима започнаха да играят точка за точка докато стигнаха до 29:27.
Вторият гейм започна с превъзходство на българите, но те изпуснаха лидерската позиция и приеха ролята на догонващи. Така загубиха с 23:25.
Третата част бе най-силната за националните ни, които поведоха в точките от самото начало и не дадоха на Япония да ги настигне. Така се стигна до най-лесният гейм, спечелен с 25:21. Още по-леко ни беше в четвъртата част, в която напълно заслужено стигнахме до успеха с 25:19. Това е втората ни победа  на Игрите, след като в първата ударихме със същия резултат  домакините от Китай. По този начин българите си отвориха вратата към четвъртфиналите. Заради контузии не играха Тодор Алексиев и Константин Стойков. Най-добре от нашите се представи Владо Николов, който реализира 20 точки.
В другите срещи от днес в нашата Група „А”, САЩ победиха Италия с 3:1 гейма и постигнаха втора победа на турнира, а Венецуела загуби от Китай с 2:3 гейма. По този начин България оглави класирането в групата с 4 точки, но с по-добро геймово съотношение от американците, които имат същия точков актив. Срещите от третия кръг са насрочени за четвъртък. България играе със САЩ, Китай среща Япония, а Италия ще се изправи срещу Венецуела. „Трикольорите” ще играят отново от 17:00 българско време/БЛИЦ.

Скандалът с Пламен Константинов

Пламен Константинов се връща в Пекин
Гибона се върна в България
Костадинова: Пламен може да играе, но здравето му е по-важно 
Доц. Плочев: Константинов има завишено количество тестостерон, но е в рамките на допустимото 
Гибона аут заради завишени забранени субстанции
Докторът на волейболния ни тим: И дума не може да става, че Гибона е вземал допинг
Пламен Константинов се е сбил с Владо Николов, предполага Ивайло Гаврилов
Мартин Стоев: Гибона е аут до второ нареждане
Една от версиите в Пекин: Пламен Константинов взимал забранени вещества
Лечева: Сигурна съм, че в Пекин са взели най-вярното решение