Завърналият се в националния отбор Пламен Константинов определи отборната игра като основния ни коз при победата над Венецуела.
„Важен мач за нас, защото след двете загуби отборът имаше нужда от една победа, за да влезем психологически по-добре в 1/4-финалите, пък и да сме сигурни за класирането, заяви Константинов. - Разговорът ни не беше тежък, беше много полезен, казахме си неща, които държахме вътре в себе си. Аз казах, че търсим някой отвън да ни помогне. Важното е ние сами да си помогнем. Трябва да бъдем по-задружни. Това бе най-важното днес, играхме като отбор, което ми припомни някои стари изяви на този отбор”.
„Играх до втория гейм, след това умората, пътуването и постоянните смени на часовата разлика повлияха, почувствах, че не съм в оптимална форма. В нападение определено не ми вървеше играта, но гледах в общи линии да натисна със сервис. Има други неща, с които да помогнеш, не е важно да ти върви един елемент, допълни Гибона. - В трудния момент другите могат да поемат, както днес го направиха Матей Казийски и Владо Николов в нападение. В крайна сметка важен е резултатът.”/БЛИЦ

Още по темата: