След скандала с допинга капитанът на националния ни отбор Пламен Константгинов тръгна за Пекин, след като стана ясно, че в новите му проби няма забранени вещества. "Не искам да правя коментари, защото когато не си запознат с нещо по-добре да не коментираш, а аз не съм медицинско лице. Не искам да лъжа хората и затова не искам да коментирам. За себе си знам категорично, че не съм вземал в живота си забранени средства, но няма гаранция, че няма да попаднеш на замърсени хранителни добавки. 95% от добавките, внасяни у нас са с неизяснен произход", каза Константинов на аерогара "София".
Той разкри и част от това, какво се е случило преди да замине. "Имах две опции - или да остана и да играя в Пекин, или да се върна и да проверя какво става - избрах втория вариант. Направих опит да дам доброволна проба в олимпийското село, но от олимпийската комисия на МОК ми отказаха. Така че нямаше вариант да проверя какво ми е състоянието в Китай, напуснах Пекин и реших да търся варианти да разбера истината", обясни Гибона.
"Тренирах всеки ден, правих фитнес, тичах, така че не съм изгубил форма. Мисля, че не трябва да правим трагедии от двете загуби. С един мач на четвъртфиналите се класираме във финалната четворка и ако това стане много бързо ще се забравят загубите", каза още Пламен Константинов.
Звездата ще пристигне утре в олимпийската столица и може да се появи в игра за България още в последния мач на тима ни от груповата фаза на волейболния турнир в Пекин срещу Венецуела./БЛИЦ