Сексуалният живот на спортистите в Пекин явно никак не върви и всички са се концентрирали върху резултатите си на Олимпиадата. 2/3 от 100 000 презерватива предвидени от организаторите стоят неупотребени в медицинския център на олимпийското село, което рязко контрастира на предишните игри. Презервативите за първи път бяха безплатно достъпни на състезателите по време на олимпийските игри в Сидни през 2000 г. и голямото търсене накара организаторите на състезанията в Атина 4 години по-късно да удвоят бройката на кондомите, като атлетите имаха достъп до 130 000 броя.
В олимпийското село в Пекин са настанени 10 500 спортисти, които имат достъп до безплатни презервативи, което част от световната борба със СПИН-а. Заместник-директорът на медицинската служба на Олимпиадата Вао Вианли обяви, че организаторите правят всичко възможно, за да се чувстват спортистите свободни да посетят здравния център и да си вземат презервативи.
Организаторите на зимните олимпийски игри във Ванкувър през 2010 г. ще заложат на същата бройка кондоми, въпреки намаленото потребление в Пекин. В западния канадски град се очакват около 5500 спортисти,    което означава, че на всеки се падат поне 18 презерватива./БЛИЦ