Байерн разби у дома Барселона с класиката 3:0 в последния им мач от група „Е“ на Шампионската лига и изхвърли каталунците от турнира, пращайки ги на 1/16-финалите в Лига Европа. Бенфика пък зае второто място след 2:0 срещу Динамо (Киев) и ще играе на 1/8-финалите в най-престижната европейска клубна надпревара.

Каталунците бяха по-активният тим в началните минути на мача в Мюнхен, но баварците успяха да поведат с гол на Томас Мюлер (34), който се разписа с глава след центриране на Роберт Левандовски. Системата за проверка на попадението на голлинията сигнализира на главния съдия Овидиу Хацеган и той посочи центъра.

Малко преди края на първото полувреме домакините удвоиха преднината си. Лерой Сане (42) напредна в половината на каталунците необезпокояван, след което с мощен изстрел от границата на наказателното поле не остави шансове за Марк-Андре тер Щеген.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката Барселона опита да пренесе играта в предни позиции, но се сблъскваше с добре подредената защита пред Мануел Нойер. Джамал Мусиала (62) пък направи разликата класическа след центриране на Алфонсо Дейвис от аутлинията. Голът бе разгледан от ВАР заради съмнение, че топката е излязла при центрирането на канадеца. До края на мача двата отбора постепенно намалиха темпото и Барселона не намери сили дори за почетно попадение.

В другата среща Бенфика срази гостуващия Динамо (Киев) с 2:0 и изпревари Барселона на втората позиция, класирайки се за следващата фаза на турнира. Украинецът Роман Яремчук (16) се разписа срещу своите сънародници след пас на Жоао Марио, а малко след това Жилберто (22) удвои аванса на „орлите“ от Лисабон. И след това футболистите на Жорже Жесус продължиха да имат инициативата, но реализираха други попадения.

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ !!!