Реал (Мадрид) успя да спечели с 1:0 гостуването на Аталанта в първи осминафинал в Шампионска лига. "Белите" бяха максимално затруднени от бергамаските, които още в 17-ата минута останаха с човек по-малко, но въпреки това се противопоставиха успешно на тима на Зинедин Зидан. 

Ремо Фройлер беше изгонен с директен червен картон. Винисус Жуниор пусна извеждащ пас към Ферлан Менди, който нахлуваше сам срещу Перлуиджи Голини, но бе фаулиран пред наказателното поле от Фройлер. Съдията Тобиас Щийлер го изгони без да се колебае и задачата на тима на Джан Пиеро Гасперини се утежни още в 17-ата минута. 

Победното попадение за Реал дойде в заключителните минути на двубоя. Героят беше изненадващ - във вратата на Аталанта се разписа Ферлан Менди. В 86-ата минута, при разиграване след корнер, топката бе подадена на защитника, който отправи прецизен удар от над 25 метра и порази вратата на домакините - 0:1. Това се оказа достатъчно на Реал да вземе аванс преди реванша, който е на 16 март.

За 25-годишния френски защитник Ферлан Менди това е едва втори гол през сезона. Бранителят на Реал (Мадрид) успя да се разпише и при победата с 2:0 над Хетафе в Ла Лига в началото на месеца.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)
 
Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини избра да заложи в срещата с Реал на Дуван Сапата и Луис Муриел в предни позиции, a зад гърба им атакуваше Матео Песина. Ремо Фройлер и Мартен де Роон стартираха в центъра на терена, а по крилата - Робин Госенс и Йоаким Маеле.

За цял мач играчите на тима от Бергамо така и не успяха да нанесат точен удар във вратата на Тибо Куртоа. Бившият защитник на Лудогорец Хосе Луис Паломино влезе на смяна в 85-ата минута, когато Йоаким Маеле му отстъпи мястото си.

Наставникът на Реал Зинедин Зидан не можа да разчита на титулярния си нападател Карим Бензема. Мястото на французина зае Иско, който си партнираше с Марко Асенсио и Винисиус Жуниор. 

АТАЛАНТА - РЕАЛ (Мадрид) 0:1
0:1 Ферлан Менди (86)


АТАЛАНТА: Пиерлуиджи Голини, Берат Джимсити, Рафаел Толой, Кристиан Ромеро, Йоаким Маеле (85  Хосе Луис Паломино), Мартен Де Роон, Ремо Фройлер , Робин Госенс , Метео Песина, Дуван Сапата (30  Maрио Пашалич), Луис Муриел (56  Йосип Иличич (86  Руслан Малиновски)
Треньор: Джан Пиеро Гасперини


РЕАЛ (Мадрид): Тибо Куртоа, Ферлан Менди  , Начо Фернандес, Рафаел Варан, Лукас Васкес, Каземиро , Тони Кроос, Лука Модрич, Винисиус Жуниор (57  Мариано Диас), Марко Асенсио (76  Серхио Арибас), Иско (76  Уго Дуро)
Tреньор: Зинедин Зидан

Бергамо, "Стадио ди Бергамо"
Съдия: Тобиас Щийлер

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация