Валенсия победи с 1:0 при визитата си на Аякс в мач от последния кръг в група H и финишира на първата позиция, класирайки се за 1/8-финалите на Шампионската лига за първи път от седем години насам и пращайки съперника на 1/16-финалите в Лига Европа. Родриго (24) вкара победния гол за „прилепите“. В другата среща Челси надви у дома Лил с 2:1 и също продължава в следващата фаза.

Аякс доминираше през целия мач. Холандският шампион отправи общо 17 удара в срещата, а „прилепите“ намериха очертанията на вратата само три пъти и при един от тях Родриго (24) се разписа след асистенция на Феран Торес.

През втората част играта продължи да бъде динамична, като Аякс държеше инициативата и топката, а Родриго имаше отново възможност да се разпише в 55-ата минута, но ударът му мина край лявата греда. В 66-ата минута холандците пропиляха най-чистото си положение, след като Хаким Зийех не успя по най-добрия начин да насочи топката след подаване на Ван де Беек пред вратата. С наближаването на края на мача играчите на домакините се поизнервиха.

Грешка в защитата на Валенсия в края едва не доведе до равенство, но вратарят Хауме показа рефлекс и не позволи топката да влезе в мрежата му, а малко по-късно отрази и удар на Зийех. В добавеното време се стигна до грозни сцени. Габриел падна на терена след съприкосновение с играч на Аякс, капитанът на домакините Душан Тадич се притече да го подкани да се изправи. Бразилският защитник реагира остро и получи червен картон, за да завършат гостите в намален състав.

След успеха си Валенсия завърши на първо място в групата с 11 точки продължава напред към 1/8-финалите заедно с втория Челси, а Аякс остана трети и приключи участието си в Шампионската лига, но ще играе на 1/16-финалите в Лига Европа. Последен в групата остана Лил с 1 точка и приключва с участието си в евротурнирите.