Президентът на Славия Венцеслав Стефанов отвърна пред БЛИЦ на обвиненията, отправени му от треньора на "белите" Златомир Загорчич след загубата с 0:1 от Левски. 

"Не искам да давам оценка на спортно-техническите неща, има кой да го прави. Доволен съм, момчетата се стараха. Както са им били поставени задачите, са ги изпълнили. Друг е въпросът дали са избрани най-правилните от тях да започнат срещу Левски. Чух, че съм бил виновен, че не е имало хора да тренират в паузата на първенството заради националните отбори. Да, имахме 11 човека в различните гарнитури. От тези 11 човека днес почти никой не видях. Сами се убедихте колко добре се включиха младите Роберто Райчев и Кристиян Балов. Смятам, че трябва да им се дава шанс, да играят по цял мач, ако искат да станат добри футболисти. С по 5-10 минути няма да стане нищо", започна Венци Стефанов пред БЛИЦ.

Загорчич: Обстановката е трагична, защо да подавам оставка ВИДЕО

"Някои футболисти само разхождаха фланелката първото полувреме", отбеляза босът на Славия без да назовава имена.

"Не можеш да тръгнеш срещу Левски без централен нападател, поне аз така мисля, щом става въпрос за спортно-технически моменти", добави Стефанов.

Попитан дали наистина не разговаря със Загорчич, както треньорът на Славия твърди, босът на "белите" обясни: "Поне две-три седмици наистина не съм го чувал. В интервюто след мача казва, че трябва аз да му се обадя. Това го няма никъде. Редно е обаче той да ме потърси". 

Стефанов каза дали ще последва уволнение на Загорчич: "Не знам. Ние сме колективен орган, колективът ще реши".

"Oгорчен съм, не казвам нищо за него и не знам в какво ме обвинява - че не съм му се обаждал. Ако му се обаждам - по-добре ли ще играем, ще побеждаваме ли? Футболистите били малко. Доколкото разбирам аз съм правил селекцията, това му изказване ме учудва. Ако има футболисти - му се предлагат, той ги одобрява - да или не", каза още Венци Стефанов.

"Той доста години е в Славия, знае каква е политиката на клуба. Трябва да се съобразява с нея. Ако не му харесва, може да каже пред ръководството и да се търси решение. Ние се стараем да развиваме наши кадри и да разполагаме с тях. Попълваме и с някои чужденци, тези, които той ги е одобрил, не аз. Ако аз ги одобрявам - съставът ще е съвсем друг. Ако се меся в работата му - съставът няма да е този, с който започнахме срещу Левски", продължи босът на Славия. 

"Нека всеки да си носи кръста. Ако няма пари, няма заплати, може да ме обвинява. Но в момента има клубове в елита с по 3, дори 4 месеца да не са взимали заплати. Треньорите им не пищят като вдовоци, че ръководството е виновно. А той пищи, че като имало 11 национали, нямало хора за тренировка. От това да има имаме толкова много играчи по националните отбори, по-хубаво няма. Ще взима от втория отбор юноши и ще тренират. Всеки трябва да си носи кръста, а не да търси вината другаде", коментира Венци Стефанов.

"Треньорът трябва да бъде мотиватор. А не само да се цупи, мръщи и да търси вината другаде. Един треньор е мотиватор и не пищи. Ако си мъж - носи си кръста. Захванал си се с тази професия, работи я. Не вярвам треньорите на Лудогорец и ЦСКА да говорят всеки ден с президентите си и шефовете им да им се обаждат и да питат как са нещата. Не вярвам и в Черно море и Ботев (Пловдив) това да се случва - президентите да се занимават да говорят всеки ден с треньора или да правят селекцията, твърде несеризно е това, което той казва. Да си мери приказките и да си носи отговорността", посъветван беше Загорчич от Стефанов.

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт